Αναμενόμενη η τιμωρία του Άρη, όνειδος για την ΕΠΟ η απόφαση της FIFA

Δημήτρης Κανελλάκης09 Μαΐου 2020

Η απόφαση της FIFA για επιβολή ποινής απαγόρευσης μεταγραφών για τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους στον Άρη, ούτε κεραυνός εν αιθρία ήταν, ούτε έκπληξη αποτελεί.

Όσοι δεν έχουν λόγους να χαϊδεύουν αυτιά, αλλά δουλειά τους είναι να σχολιάζουν βάσει στοιχείων, το έλεγαν από τον Ιανουάριο ότι αν ο Άρης δεν πληρώσει τις υποχρεώσεις του ο κίνδυνος τιμωρίας είναι το πιθανότερο σενάριο.

Σε ό,τι με αφορά, έγραφα στις 11 Φεβρουαρίου σε ένα άρθρο με τίτλο “Έχει ενδιαφέρον να δούμε από πού πηγάζει η αισιοδοξία του Άρη”, ότι “έχω την εντύπωση, ωστόσο, πως η FIFA για πρώτη φορά κρίνει επί της ουσίας αυτή την... made in Greece κατάσταση, με την πτώχευση μιας ΠΑΕ για να απαλλαγεί από τα χρέη, και την σύσταση μιας νέας η οποία κουβαλάει ένα μέρος μόνο, σύμφωνα με τα καθ' ημάς ισχύοντα, και όχι το σύνολο όπως ζητεί, βάσει των δικών της κανονισμών, η παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία αναγνωρίζει σήμα, έδρα, χρώματα μιας ομάδας και θεωρεί πως υπάρχει συνέχεια αφού αυτά δεν αλλάζουν.

Συνεπώς, δεν αντιλαμβάνομαι πώς ο Άρης, ή και οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα βρεθεί στην ίδια θέση, θα πείσει την FIFA ότι δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ που πτώχευσε, αυτή που τώρα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα”

Τρεις μήνες μετά, το ξέρουμε και επισήμως ότι ο Άρης δεν έπεισε την FIFA, κάτι για το οποίο ήταν απολύτως βέβαιοι πως θα συμβεί όσοι νομικοί κλήθηκαν εκείνη την περίοδο να σχολιάσουν το θέμα και να καταθέσουν την εκτίμησή τους για την πορεία της υπόθεσης.

Τρεις μήνες μετά ξέρουμε επισήμως και κάτι άλλο, ίσως, ακόμη πιο σημαντικό στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς αφορά στο κορυφαίο θεσμικό όργανο του ποδοσφαίρου μας, την ΕΠΟ.

Ξέρουμε ότι είχαν απόλυτο δίκιο όσοι έλεγαν, ανάμεσά τους και ο υπογράφων σε άρθρο της 17ης Ιανουαρίου με τίτλο “Η αντίστοιχη επιτροπή της ΕΠΟ πότε θα λειτουργήσει όπως η πειθαρχική της FIFA”, ότι είναι τεράστια η ευθύνη της ομοσπονδίας, η οποία, αν και είχε, όπως λέγεται, από τον Νοέμβριο την ενημέρωση για την επιβολή ποινής απαγόρευσης μεταγραφών από τη FIFA στον Άρη, εξέδωσε δελτίο στον Ντουρμισάι.

“Αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο οφείλει η ΕΠΟ να μας εξηγήσει κάποια στιγμή πώς συνέβη. Διότι, όπως είναι γνωστό, σε κάθε περίπτωση σαν κι αυτή που αφορά στον Άρη εν προκειμένω, η FIFA επικοινωνεί με την εθνική ομοσπονδία και την καθιστά υπεύθυνη για την εκτέλεση της απόφασης, αφού σε διαφορετική περίπτωση κυρώσεις –από πλευράς παγκόσμιας ομοσπονδίας- και σε αυτή, στην ΕΠΟ, δηλαδή, θα επιβληθούν”, έγραφα στις 17 Ιανουαρίου.

Η τιμωρία της FIFA αποτελεί όνειδος για την ΕΠΟ, η οποία, άγνωστο γιατί, επί σειρά ετών και ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό και η αιτία απώλειας εκατομμυρίων ευρώ για ποδοσφαιριστές οι οποίοι έβλεπαν τις ΠΑΕ να χρεοκοπούν κι αυτοί να μην μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους, σφύριζε αδιάφορα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.