Ανακοίνωση ΔΕΤΕΚ για το συμβάν στην Καλαμαριά με τον 79χρονο λουόμενο

Metrosport Team02 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του 79χρονου λουόμενου στην πλαζ Αρετσούς εξέδωσε η Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς, παραθέτοντας το χρονικό αλλά και την προσπάθεια να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Χθες στις 13:42, κι ενώ η πλειοψηφία των μελών της ΔΕΤΕΚ ήμασταν στην πλαζ Αρετσούς αντιληφθήκαμε ότι κάποιος συνάνθρωπός μας βρισκόταν σε κίνδυνο. Χωρίς καμία καθυστέρηση, καλέσαμε ως οφείλαμε, ασθενοφόρο και τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΚ, όσο και μία νοσηλεύτρια, που βρισκόταν στον χώρο, έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε περίπου δέκα λεπτά, ενώ ήρθε και η αστυνομία στης οποίας την έρευνα συνδράμαμε από την πρώτη στιγμή. Τους ευχαριστούμε για την άμεση συμβολή τους.

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι ο θάνατος του 79χρονου συμπολίτη μας επήλθε από οξύ εγκεφαλικό.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος κι εκ μέρους όλου του Δ.Σ της ΔΕΤΕΚ, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Προς ενημέρωση των πολιτών η πλαζ της Αρετσούς δεν αποτελεί μία οργανωμένη Πλαζ, το κολύμπι σε αυτήν επιτρέπεται εξαιτίας της ποιότητας των νερών που είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων και είμαστε σε αναμονή παραλαβής πύργου ναυαγοσώστη, παρ’ όλο που η υποχρέωση της παρουσίας ναυαγοσώστη εκ του νόμου αφορά χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες πλαζ (πολυσύχναστη είναι η πλαζ που έχει περισσότερους από 300 λουόμενους καθημερινά).

Η Διοίκηση της ΔΕΤΕΚ συνεχίζει την προσπάθειά της για αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες.

Εκ μέρους της Διοίκησης της ΔΕΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ

Ιπποκράτης Πάχτας»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.