Ανάκαμψη, νίκη για 2η θέση, Κύπελλο και κέρδος με Τσαούση

Γιώργος Καστάνης15 Μαΐου 2022

Μέσα σε λίγες ημέρες δεν περιμένεις να γίνουν θαύματα, όμως φάνηκε από τον τρόπο απόδοσης της ομάδας, πως οι επιστροφές βασικών παικτών, είτε στο βασικό σχήμα, είτε στον πάγκο, της έδωσαν ψυχολογική ώθηση, που είναι απαραίτητη για τον μεγάλο στόχο.

Υπήρξε βελτίωση, η ομάδα πήρε ανάσες, κέρδισε έναν νεαρό παίκτη που έπρεπε να παίζει νωρίτερα στο γκρουπ και αναφέρομαι στον Τσαούση, είχε τις στιγμές της, αισθάνεται πως αδικήθηκε από συγκεκριμένες αποφάσεις των διαιτητών, όμως σε κάθε περίπτωση, σε έναν αγώνα crash test, ανταποκρίθηκε.

Και την νίκη θα μπορούσε να πάρει ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, εάν οι παίκτες του, ήταν πιο προσεκτικοί σε ορισμένες στιγμές, ή εάν ο Ευαγγέλου αποφάσιζε να δώσει πέναλτι σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις.

Η πρώτη στο 17ο λεπτό στο αντικανονικό μαρκάρισμα του Κονέ στον Μιτρίτσα μέσα στην περιοχή και η δεύτερη στο 89ο λεπτό όταν ο Μανωλάς έβαλε το πόδι του και παρεμπόδισε την κίνηση του Ακπομ.

Και στο 55΄ η υπόδειξη του Τσόλακ σε θέση οφ σάιντ (ενώ έβγαινε τετ α τετ) προκάλεσε αντιδράσεις, με μία διαιτησία η οποία φάνηκε πως ήταν “εναρμονισμένη” στο πανηγυρικό κλίμα που ήθελαν να περάσουν οι γηπεδούχοι με αφορμή την φιέστα που οργάνωσαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε σε ένα ακόμη παιχνίδι, το 11ο συνεχόμενο, όμως κακά τα ψέματα, η εικόνα που παρουσίασε, έδωσε ελπίδα. Η επιστροφή του Κρέσπο, του Καντουρί, του Μπίσεσβαρ (που ακόμη δεν είναι όπως στο ξεκίνημα), η αισθητή βελτίωση του Μιτρίτσα που ήταν από τους καλύτερους στο πρώτο ημίχρονο, όπως και του Αντρίγια Ζίβκοβιτς που είχε κέφια, έδειξε σε όλους πως η ομάδα μπορεί στο τέλος να πιει νερό. Τουτέστιν, να κερδίσει το Κύπελλο.

Για να πάρει όμως ψυχολογική ώθηση, πρέπει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό την Τρίτη το βράδυ και για να διασφαλίσει την δεύτερη θέση. Γιατί σε ένα σενάριο που προβλέπει τριπλή ισοβαθμία (ΠΑΟΚ, Παναθηναικός, Άρης), ο Δικέφαλος θα τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Μεγάλο κέρδος του αγώνα στο Καραϊσκάκη ήταν ο Τσαούσης. Ο μικρός, στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Πιστεύω ότι την νέα σεζόν θα έχει θέση στο ρόστερ, σε μία θέση όπου ο ΠΑΟΚ “πόνεσε” πολύ φέτος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.