Αν όντως τον ενδιαφέρει η Ευρώπη, ο Άρης χρειάζεται ΆΜΕΣΑ μεταγραφές

Δημήτρης Κανελλάκης14 Ιουνίου 2022


Όπως έχει ήδη επισημανθεί το τελευταίο διάστημα, για τον Άρη τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα ως προς τους χρόνους για το βασικότερο κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού του.

Με δεδομένο ότι παίζει πρώτο ματς για τα προκριματικά του Conference League στις 21 Ιουλίου, έχει μπροστά του πέντε εβδομάδες για να είναι -αν όχι απολύτως έτοιμος, τουλάχιστον, τόσο έτοιμος ώστε να μην ρισκάρει ούτε κατ' ελάχιστον έναν ακόμη πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Για να συμβεί αυτό, όμως, είναι απαραίτητο να συντρέξουν ορισμένες πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πρώτη και καλύτερη, να έχει καλύψει τα κενά που δημιουργούνται ήδη και, πιθανώς, θα είναι περισσότερα μετά από λίγο καιρό.

Ο Άρης έχασε ήδη Γκάνεα και Σούντγκρεν και είναι με το ένα πόδι εκτός «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Εντιαγέ, ο Σάσα και ο Καμαρά, τουλάχιστον. Η ομάδα ξεκινάει σε λίγες ημέρες προετοιμασία και το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: υπάρχει η προεργασία εκείνη που θα επιτρέψει ΑΜΕΣΑ, έστω μέχρι την ημέρα της αναχώρησης για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Μπούργος να έχει στην διάθεσή του τους παίκτες που χρειάζεται για να χτίσει τον καινούργιο κορμό του Άρη.

Διότι, όπως επίσης έχει επισημανθεί το τελευταίο διάστημα, με αυτούς τους παίκτες από το ρόστερ της προηγούμενης σεζόν που πιθανολογείται ότι δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο ρόστερ της νέας, ο Άρης δεν θα έχει κορμό, θα χρειαστεί να δημιουργήσει νέο.

Κι αυτό δεν είναι κάτι εύκολο. Το σύνηθες για τις ομάδες που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο είναι να διατηρούν έναν κορμό και να προσθέτουν σε αυτόν ό,τι θεωρούν πως τους λείπει στις μεταγραφικές περιόδους.

Οπότε, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά για τον Άρη. Είναι μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία αυτή που καλείται να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας με επιτυχία ο Καρυπίδης με τον Μπούργος. Προσπαθώντας, βέβαια, και στον κατάλληλο χρόνο να κάνουν κρίσιμες κινήσεις για το μέλλον του Άρη, αλλά, ταυτόχρονα, και να είναι όσο το δυνατόν πιο «δεμένες», με το μικρότερο δυνατό ποσοστό λάθους.

Σε ό,τι με αφορά, είναι γνωστό ότι θεωρώ πως οι ελληνικές ομάδες πρέπει να δίνουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην ευκαιρία που τους δίνεται όταν συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παρόλα αυτά, υπάρχουν παραδείγματα τα οποία μας δείχνουν ότι κάποιες ελληνικές ομάδες δεν έχουν ως προτεραιότητα την Ευρώπη και δεν «καίγονται» ακόμη κι αν χάσουν από κάποια άσημη αντίπαλο.

Σύντομα, θα ξέρουμε, ανάλογα με τον χρόνο κατά τον οποίο θα κάνει ο Άρης τις μεταγραφές του, αν νοιάζεται ιδιαίτερα ή όχι για το Conference League...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.