Αν κολλήσει το Καυτανζόγλειο,η εναλλακτική είναι ο Μακεδονικός

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Νοεμβρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Nα ανεβοκατεβαίνει ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα ή τη Λάρισα για τους εντός έδρας αγώνες του; Να παίζει συνεχώς εκτός Θεσσαλονίκης

Να προσθέσει και άλλες μετακινήσεις στην καμπούρα των παικτών του; Για το Πρωτάθλημα, για το Κύπελλο και για τους ευρωπαϊκούς αγώνες; Κι όλα αυτά για δύο ή τρία χρόνια; Υπάρχει λόγος; Οχι. Νομίζω είναι παράλογο.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι ικανοί να ακολουθούν την ομάδα ακόμη και στην Αλάσκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ταλαιπωρούνται συνεχώς και μαζί τους να ταλαιπωρείται η ομάδα, που είναι και το σημαντικότερο. Δεν προκύπτει κανένα κέρδος από το να χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ ως έδρα το ΟΑΚΑ ή το γήπεδο της ΑΕΛ, όπως σκέφτονται στην ΠΑΕ, για την περίπτωση που δεν λυθούν τα προβλήματα τα οποία τεχνηέντως δημιουργήθηκαν για το Καυτανζόγλειο από τον Λευτέρη Αυγενάκη και κάποια τσιράκια του.

Η επιλογή είναι μία και έχει μόνο μία εναλλακτική. Καυτανζόγλειο ή Μακεδονικός. Ως προς το Καυτανζόγλειο, μιλάμε για το αυτονόητο, από τη στιγμή που, για προφανείς λόγους, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το “Κλ. Βικελίδης”. Αλλά αν κολλήσει οριστικά και αμετάκλητα η υπόθεση Καυτανζόγλειο, αυτονόητη μετά είναι η επιλογή του γηπέδου του Μακεδονικού. 

Οχι μόνο γιατί μπορεί να αποκτήσει χωρητικότητα 15.000 θεατών με έργα εύκολα, γρήγορα και καθόλου δαπανηρά, αλλά και γιατί η γεωγραφική θέση του εγγυάται ότι θα γεμίζει από κόσμο σε κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ. Εκτός κι αν υπάρχει έστω ένας που διαφωνεί ότι οι Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης αποτελούν ΠΑΟΚτσήδικο προπύργιο.

Θέλω να πιστεύω ότι ο επίσημος ΠΑΟΚ προβάλλει δημοσίως τα σενάρια για ΟΑΚΑ και Λάρισα, για να πιέσει ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια σχετικά με το Καυτανζόγλειο. Θέλω να πιστεύω ότι έστω με άνωθεν κυβερνητική εντολή θα δοθεί ένα τέλος σ' αυτή την κοροϊδία και ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το Καυτανζόγλειο με όρους λογικούς και δίκαιους. Θέλω, με μία κουβέντα, να πιστεύω ότι τελικά, έστω και με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, το όλο θέμα θα λήξει ευνοϊκά. Αν, όμως, λέω αν, δεν λήξει, τότε η εναλλακτική έδρα για τον ΠΑΟΚ είναι μία και τον περιμένει στη Νέα Ευκαρπία...

ΥΓ. Επί τη ευκαιρία, θα έχει νομίζω μεγάλο ενδιαφέρον η συνάντηση, όποτε γίνει, εκπροσώπων της ΠΑΕ, του Ερασιτέχνη και των οπαδών του ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα. Το θέμα τέθηκε πρόσφατα, με τη μορφή αιτήματος για ενημέρωση του κόσμου του ΠΑΟΚ και για συμμετοχή του στη λήψη αποφάσεων, από τη “Θύρα 4” και ήδη η ΠΑΕ δεσμεύτηκε ότι θα γίνει κάποια στιγμή αυτή η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. 

Υποψιάζομαι ότι δύο είναι να τα ζητήματα που κυρίως θα απασχολήσουν αυτή τη συνάντηση. Οι οικονομικοί όροι της κατασκευής του γηπέδου και το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο οποίο θα υπάγεται η Νέα Τούμπα. Καθόλου απίθανο να προκύψουν διαφωνίες.

 Γι' αυτό, χρήσιμο θα ήταν να γίνει το συντομότερο δυνατόν αυτή η συζήτηση, ώστε να προκύψει εγκαίρως ομοφωνία και να μην παρουσιαστούν αργότερα προβλήματα εκ των έσω. Ο ΠΑΟΚ δίνει μάχη για να αποκτήσει νέο σύγχρονο γήπεδο και αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσει ενωμένος...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.