Αν κλείσει την πόρτα στις κυβερνήσεις, θα είναι, μακράν, ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος της ΕΠΟ

Δημήτρης Κανελλάκης02 Ιουνίου 2022

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει από χθες νέο πρόεδρο. Ο Τάκης Μπαλτάκος εκλέχθηκε, άνευ αντιπάλου, και διαδέχεται, ουσιαστικά, τον Θοδωρή Ζαγοράκη, στη θέση του οποίου βρέθηκε για κάποιους μήνες ο Παναγιώτης Δημητρίου, όταν ο αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής Ελλάδας το 2004 παραιτήθηκε ύστερα από μια πολύ σύντομη θητεία.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όλο αυτό το διάστημα από τη μέρα που έκλεισε ο κύκλος του Βαγγέλη Γραμμένου στην προεδρία της ΕΠΟ μέχρι και χθες, η Ομοσπονδία έμοιαζε σα να μην... διοικείται.

Όχι ότι επί Γραμμένου, κατά την προσωπική μου άποψη, έγιναν φοβερά πράγματα στην Ομοσπονδία, όμως, υπήρχε ένας πρόεδρος ο οποίος προσπαθούσε να λειτουργήσει, να συνθέσει, να ισορροπήσει σε μια Εκτελεστική Επιτροπή όπου, ως γνωστόν, μετέχουν σύμβουλοι που στηρίζονται από κάποιες εκ των ισχυρών ομάδων και τα συμφέροντα αυτών υπερασπίζονται.

Ο Ζαγοράκης δεν κατάφερε να έχει κανέναν έλεγχο στην Εκτελεστική Επιτροπή και γι' αυτό παραιτήθηκε, ενώ τον Δημητρίου, νομίζω, θα ήταν άδικο να τον κρίνει κάποιος καθώς ήταν προσωρινός πρόεδρος και ως τέτοιος λειτούργησε.

Το θέμα, πλέον, είναι τι θα κάνει ο Μπαλτάκος. Είναι ξεκάθαρο ότι ο νέος πρόεδρος ήρθε στο προσκήνιο αφού πρώτα εξασφάλισε την στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη, άρα και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής τα οποία πρόσκεινται στον ισχυρό άνδρα και τον ψήφισαν για να εκλεγεί.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ στάθηκε στις πρώτες δηλώσεις του στα θέματα της διαιτησίας και της αθλητικής δικαιοσύνης. Έδωσε την εντύπωση ότι είναι έτοιμος με το... καλημέρα να συγκρουστεί με την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, δηλαδή, με τον Αυγενάκη και να μην επιτρέψει, από δω και πέρα καμία πολιτική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο.

Είναι γνωστή η άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα και την έχω καταθέσει πάρα πολλές φορές: θεωρώ ότι διαχρονικά οι υφυπουργοί Αθλητισμού, σε όλες τις κυβερνήσεις, είχαν τον τρόπο τους να παρεμβαίνουν στην ΕΠΟ και να καταργούν, στην πραγματικότητα, το αυτοδιοίκητο, με αποκορύφωμα όσα συνέβησαν επί εποχής Κοντονή.

Δηλώνω σήμερα, παρότι δεν πιστεύω πως θα μπορέσει, ότι, αν ο Μπαλτάκος πετύχει να κλείσει την πόρτα της ΕΠΟ σε αυτή και την κάθε επόμενη κυβέρνηση, όχι μόνο θα του... βγάλω το καπέλο, αλλά και θα τον θεωρήσω τον πιο επιτυχημένο, μακράν, πρόεδρο στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ειδικά αν το συνδυάσει και με την επίτευξη της ταχύτητας στην απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης και την έκδοση των αποφάσεων, όπως υποσχέθηκε χθες...

...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.