Παντελάκης: «Τι κάνουμε αν δούμε αγριογούρουνο στη Θεσσαλονίκη»

Metrosport Team13 Μαΐου 2021

Για την εμφάνιση των αγριογούρουνων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης μίλησε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου, Δημήτρης Παντελάκης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ζητώντας από τους πολίτες να μην τα πλησιάζουν.

«Πήγαμε με πολλούς κυνηγούς στις Συκιές για να εντοπίσουμε τα αγριογούρουνα. Συνήθως αυτά βγαίνουν το βράδυ κι όχι την ημέρα. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αν δούμε από κοντά αγριογούρουνο. Δεν πρέπει καν να τα πλησιάζουμε, μόλις πέσουμε πάνω τους, πρέπει αμέσως να φύγουμε. Είναι πολύ δυνατά ζώα και ζυγίζουν 150 κιλά. Αν αντιληφθούν κίνδυνο, θα σου κάνουν μεγάλη ζημιά. 

Αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα, θα γίνουμε Γερμανία όπου σε κάθε πάρκο υπάρχει αγριογούρουνο. Αυτή την στιγμή είναι ελεύθερα 2.000 αγριογούρουνα στη Θεσσαλονίκη. Αυτό οφείλεται ότι απαγορεύτηκε το κυνήγι λόγω των μέτρων που πάρθηκαν από την κυβέρνηση για την διασπορά του κορωνοϊού. Έχουμε βάλει παντού παγίδες και κάμερες για να τα πιάσουμε. 

Προσοχή δεν τα ταΐζουμε, δεν τα χαϊδεύουμε και το πιο σημαντικό να προσέχουμε όταν κινούμαστε με αυτοκίνητο γιατί αν πέσει πάνω μας, μέχρι και σε χαντάκι μπορείς να μας ρίξει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.