Ζέρβας: «Πιθανώς θα πάμε σε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας»

Metrosport Team31 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και εξήγησε τους λόγους για την απόφαση κλεισίματος της νέας παραλίας. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποκλεισμού και άλλων χώρων της πόλης αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το κλείσιμο της νέας παραλίας: «Στη Θεσσαλονίκη είμαστε μπροστάρηδες σε όλη αυτήν την προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, όμως κάποιοι μας τα χαλάνε. Γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να πάρουμε μια τέτοια σκληρή απόφαση, να κλείσουμε ένα τόσο όμορφο κομμάτι της πόλης, το οποίο όλοι μας αρέσει να το απολαμβάνουμε. Όμως, η εποχή δεν είναι για να βολτάρουμε, αλλά για να μένουμε μέσα στο σπίτι. Οι εικόνες που είδε χθες όλη η Ελλάδα δεν τιμούν την πόλη. Δεν είναι ωραία η κατάσταση και για έναν δήμαρχο να χλευάζεται η πόλη του. Δεν γίνεται την ώρα που η χώρα μας κάνει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, να υπάρχει κόσμος που να σουλατσάρει ανέμελα. Δεν μου αρέσει να κινδυνολογώ, όμως δεν είναι εποχή ανεμελιάς. Όσο πιο πολύ μένουμε μέσα και όσο λιγότερο κυκλοφορούμε έξω τόσο γρηγορότερα θα τελειώσει αυτή η λαίλαπα.

Το είχα πει και πριν μερικές ημέρες πιστεύοντας ότι ο κόσμος θα πειθαρχήσει. Όσοι νομίζουν ότι δεν εννοώ αυτά που λέω δεν με ξέρουν καλά. Αυτοί οι άνθρωποι που είδαμε χθες να σουλατσάρουν με έναν καφέ στο χέρι, δεν βγήκαν ούτε για να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους, ούτε για λόγους υγείας, ούτε για να πάνε στο φαρμακείο. Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν μας να βλέπουμε κάγκελα μέσα στην πόλη, ούτε για μένα. Δυστυχώς, όμως, για κάποιους λίγους αναγκαζόμαστε οι πολλοί να βλέπουμε αυτήν την εικόνα».

Για το αν θεωρεί πως η απόφαση κλεισίματος της παραλίας μπορεί να άργησε: «Ελπίζω να μην άργησα. Θέλω να πιστεύω πως από σήμερα και μετά θα έχουμε την εικόνα που πρέπει ώστε να μην έχουμε μετάδοση του ιού. Τα καλά στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν πως η χώρα μας είναι ένα βήμα μπροστά στα μέτρα σε σχέση με άλλες χώρες. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα μέτρα. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το κάνει, αν χρειαστεί. Ενδεχομένως να πάμε σε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας, πλήρη καραντίνα».

Για τους λόγους που η παραλία θα παραμείνει κλειστή και το βράδυ: «Είναι απόφαση του υπουργού να μείνει κλειστή και το βράδυ η παραλία για λόγους ασφαλείας. Από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι μπορεί να γίνεται ο περίπατος, ενώ υπάρχουν και άλλοι χώροι. Δεν κλείσαμε όλη την πόλη, ένα σημείο μόνο».

Για την τηλεδιάσκεψη που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα: «Συζητήσαμε κάποιες λεπτομέρειες αλλά και ένα plan b για περιπτώσεις που μπορεί να έχουμε συνωστισμό. Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του Σέιχ Σου, εφόσον χρειαστεί θα έχουμε αποκλεισμό και σε άλλους χώρους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.