Αν αληθεύει το δημοσίευμα του Politico, πρόκειται για καραμπινάτη προσπάθεια εξαγοράς της Ελλάδας

Δημήτρης Κανελλάκης09 Φεβρουαρίου 2023

Ομολογώ ότι δεν θα ήταν καθόλου καλή ιδέα για τη χώρα μας να εμπλακεί σε μια υπόθεση γύρω από την οποία κρύβονται τεράστιοι κίνδυνοι και έχει ανοίξει ήδη μια συζήτηση που μας φέρνει στο επίκεντρο με απολύτως αρνητικό τρόπο.

Αναφέρομαι στην χθεσινή αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα αποτελέσει κομμάτι ενός σχεδίου που έχει καταστρώσει η Σαουδική Αραβία και θα δεχθεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να εξυπηρετηθεί ο στόχος της ανάληψης του Μουντιάλ του 2030, με αντάλλαγμα την κατασκευή γηπέδων στη χώρα μας που θα χρηματοδοτήσουν εξ ολοκλήρου οι Σαουδάραβες.

Όπως είναι γνωστό, υπάρχει εδώ και καιρό ως ζήτημα η προοπτική κοινής υποψηφιότητας για την διοργάνωση του Μουντιάλ το 2030 από την Ελλάδα, την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Ωστόσο, από την πιθανότητα μιας κοινής υποψηφιότητας και ισομερούς συμμετοχής στη διοργάνωση εφόσον ανατεθεί σ' αυτές τις τρεις χώρες το Μουντιάλ του 2030, μέχρι αυτά που πληροφορηθήκαμε χθες, ότι δηλαδή η Σαουδική Αραβία μας θέλει εταίρους για να έχει έναν Ευρωπαίο συμπαίκτη και ιδιαίτερα τη χώρα που αποτελεί την κοιτίδα του αθλητισμού και του πολιτισμού για να κατευνάσει πάσης φύσεως αντιδράσεις, έχει διαφορά.

Κι έχει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά να μας θέλει μαζί της, όπως και τους Αιγύπτιους, μέχρι να κερδίσει τη διοργάνωση και μετά, κάτι που λέγεται ότι είναι προσυμφωνημένο, αυτή να πάρει πάνω της το 75% των αγώνων.

Δίνοντας ως αντάλλαγμα, όπως προαναφέρθηκε, την πλήρη χρηματοδότηση για την κατασκευή τριών γηπέδων στην Ελλάδα και όσα χρήματα χρειαστούν για την διοργάνωση του κομματιού από το Μουντιάλ που θα έρθει στη χώρα μας

Συγνώμη, αλλά αυτό είναι καθαρή εξαγορά. Κι ας μην σπεύσει κάποιος να πει ότι πρόκειται για... μεγάλη ευκαιρία, διότι δεν είναι τα πάντα μπίζνες.

Αν θέλουν οι Σαουδάραβες να στηρίξουν την Ελλάδα, υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να το κάνουν. Υπάρχουν ένα σωρό τομείς στη χώρα μας που μπορούν να επενδύσουν και να ενισχύσουν την οικονομία μας.

Όχι να μας χρησιμοποιήσουν ως όχημα για να πάρουν το Μουντιάλ, επειδή ξέρουν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από του Κατάρ, να ξαναδοθεί σε αραβική χώρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.