Άμπαντ και Μέγερι στη «ζυγαριά» για τον Άρη

Γιώργος Πετρίδης04 Μαΐου 2020

Στην ελληνική, σε αυτήν τουλάχιστον τη φάση, αγορά έχει ρίξει ο Άρης τα δίχτυα του αναζητώντας έναν τερματοφύλακα ενόψει της νέας περιόδου και δεδομένου ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση σχετικά με τον Χουλιάν Κουέστα του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Όπως έχει σημειωθεί στο ρεπορτάζ του metrosport.gr στα «ραντάρ» του Άρη βρίσκονται τόσο ο Κάρλος Άμπαντ της Ξάνθης όσο και ο Μπάλας Μέγερι του Ατρόμητου. Ο δεύτερος είναι μία καλή περίπτωση, γνωρίζει καλά το ελληνικό Πρωτάθλημα και επιπρόσθετα είναι πια ελεύθερος από την ομάδα του Περιστερίου. Ο πρώτος είναι όμως πέντε χρόνια νεότερος, έκανε καλές εμφανίσεις φέτος με την ακριτική ομάδα και είναι επίσης ελεύθερος στην αγορά αφού το συμβόλαιο του εκπνέει επίσης στα τέλη του Ιουνίου.

Ο Άμπαντ ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Ξάνθης παίζοντας στα 23 από τα 26 παιχνίδια της στο Πρωτάθλημα ενώ ο Μέγερι μέτρησε 16 εμφανίσεις. Όντας όμως 24 μόλις ετών δεν έχει δοκιμαστεί στην πίεση μιας μεγάλης ομάδας καθώς στην Ισπανία έπαιξε μόνο σε ομάδες όπως η Καστίγια, η Κόρντομπα και η Τενερίφη. Από την άλλη πλευρά ο Μέγερι πέραν των 73 αγώνων που έκανε με τον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε -έστω και για λίγο- με τη Χετάφε στην Primera Division.

Ξέχωρα από τον ρόλο που αναπόφευκτα θα παίξει ο οικονομικός παράγοντας, έχει ενδιαφέρον η αντιπαράθεση των αριθμών των δύο τερματοφυλάκων στη φετινή Superleague 1.

Είχε τον τρόπο να τους νικήσει

Στη διάρκεια της κανονικής περιόδου ο Άρης αντιμετώπισε τους δύο εν δυνάμει στόχους του, χωρίς να ηττηθεί από αυτούς. Έχασε από τον Ατρόμητο στην τελευταία αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά την εστία της ομάδας του Περιστερίου υπερασπίστηκε ο Χρήστος Μαντάς. Στο ματς του πρώτου γύρου οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2, με τον Μέγερι να έχει μία απόκρουση, ένα κλέψιμο και δύο απομακρύνσεις.

Ο Άμπαντ ήταν παρών και στα δύο ματς της Ξάνθης απέναντι στον Άρη και στα οποία νικήθηκε από μία φορά με πέναλτι. Στο ματς της ακριτικής πόλης ο Ισπανός μέτρησε τρεις αποκρούσεις και μία απομάκρυνση ενώ εκείνο της Θεσσαλονίκης είχε τρεις αποκρούσεις, δύο κλεψίματα και τρεις απομακρύνσεις.

Το metrosport.gr ετοίμασε ένα βίντεο με τις χαρακτηριστικές στιγμές των δύο τερματοφυλάκων στα παιχνίδια των ομάδων τους απέναντι στον Άρη της φετινής περιόδου...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.