Αμοιρίδης για αδερφές Λι: «Άν έκαναν κάτι στο γυμνάσιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθούν με... απαγχονισμό»

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2021

Ο Κώστας Αμοιρίδης, ισχυρός άνδρας της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, μίλησε στο Metropolis 95.5 για το μέλλον του Ερασιτέχνη, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τις κατηγορίες για μπούλινγκ που αντιμετώπισαν.

Αρχικά αναφέρθηκε στην νέα ανάδειξη του Θανάση Κατσαρή στην προεδρία του ΑΣ: «Ο Ερασιτέχνης είναι η καρδιά της ομάδας, μέσα από εκεί περνούν όλα τα τμήματα. Έχει έναν άνθρωπο που εγώ τον εκτιμώ βαθύτατα, τον βοηθάω και τον στηρίζω γιατί πιστεύω ότι ΠΑΟΚ χωρίς Ερασιτέχνη δεν υπάρχει. Το γήπεδο είναι ένα όνειρο για όλους εμάς που αγαπάμε τον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να τελειώσει αισίως για να μπορέσουμε να το χαρούμε. Έβλεπα την Τούμπα και έλεγα είναι εδώ όλες οι μνήμες, όμως, το μέλλον ανήκει αλλού» είπε αρχικά και πρόσθεσε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Τελικά θα παίξουμε στο Παλατάκι. Δεν έχουμε συνηθίσει, αλλά νομίζω ότι εκεί έπρεπε να αγωνιστούμε σε αυτό το παιχνίδι. Ουσιαστικά, εκεί έχει ανδρωθεί η ομάδα και μπορεί να μαζέψει κόσμο. Η απόφαση να πάμε στο PAOK Sports Arena ήταν γιατί νομίζουμε ότι οι φίλαθλοι θα μας στηρίξουν. Θα είμαστε ένα από τα φαβορί για το Πρωτάθλημα και είναι μεγάλη επιτυχία ότι η ομάδα είναι δυνατή και την σέβονται όλοι. Είναι ένα αξιόμαχο σύνολο. Φέτος, εξαιτίας του ΠΑΟΚ και της δυναμικής του, και οι άλλες ομάδες ανέβασαν το μπάτζετ τους, άρα, δημιουργήθηκε ένα πρωτάθλημα πολύ καλύτερο. Η αιτία γι' αυτό είναι ο ΠΑΟΚ. Στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Για τις αδερφές Λι σημείωσε: «Οι δύο παίκτριες από την Κορέα είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι βασικές στην εθνική ομάδα τους. Το άθλημα εκεί είναι πολύ αναβαθμισμένο. Αυτόματα, έτσι, ανεβαίνει και το ελληνικό βόλεϊ», ενώ για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στην πατρίδα τους λόγω κατηγοριών για μπούλινγκ υπογράμμισε: «Εγώ δεν ήθελα να γίνω συνήγορος ή κατήγορος των παιδιών. Υπάρχει η δικαιοσύνη για να αποδώσει τις ευθύνες. Κατ' αρχήν μιλάμε για παιδιά 25 ετών, τα οποία ανώνυμα κατηγορήθηκαν για μπούλινγκ στα 16 τους χρόνια. Αν έκαναν κάτι στο γυμνάσιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθούν με... απαγχονισμό. Εδώ ήρθαν δύο παιδιά ανήσυχα και εγώ τους είπα ότι πρέπει να νιώσουν ασφάλεια. Υπ' αυτή την έννοια θέλουμε να πάρει κάθε παίκτρια στο γήπεδο ότι αξίζει».

Τόνισε ότι: «Όταν εμένα μου δόθηκε η πάσα είπα ότι είναι στις δέκα καλύτερες του κόσμου, παρά τα ερωτηματικά που υπήρχαν. Υπήρχε ένα ρίσκο, γι' αυτό φρόντισα να κλείσω την δεύτερη ξένη, την Γαλλίδα, σε περίπτωση που γινόταν κάτι. Με την προσθήκη τους θα αλλάξουν τα δεδομένα. Τελικά, ήρθε η Παγκόσμια Ομοσπονδία και δικαίωσε τις παίκτριες. Ο μάνατζέρ τους μου είπε ότι δεν θα είναι περίεργο αν έρθει ένα τσάρτερ με... φαν τους. Εντάξει είναι λίγο τραβηγμένο, αλλά θέλω να σας πω... Μιλάμε για αθλήτριες των 400-500 χιλιάδων ετησίως».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.