Αμανατίδης: «Να βγάλουμε περισσότερα πράγματα τακτικά και επιθετικά»

Metrosport Team16 Οκτωβρίου 2022

Οι συνεχείς αλλαγές στην ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 2 προσφέρει στις ομάδες την δυνατότητα για περαιτέρω προετοιμασία. Αυτό το πλεονέκτημα πρόκειται να εκμεταλλευτεί και ο Μακεδονικός , που έχει πλέον στην διάθεση του τρεις επιπλέον εβδομάδες προετοιμασίας, με την διαχείρισή τους ωστόσο να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Προκειμένου να διατηρήσουν αγωνιστικό ρυθμό και να βελτιωθούν σε διάφορα κομμάτια, οι «πράσινοι» δίνουν σήμερα (16/10, 15:00) φιλικό παιχνίδι με τον Θερμαϊκό Θέρμης στο γήπεδο Αγίου Βασιλείου. Με αφορμή, λοιπόν, την εν λόγω αναμέτρηση ο Γιώργος Αμανατίδης περιέγραψε την κατάσταση και τα ζητούμενα, ενώ απάντησε και σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των Γιώργου Τσιλιγγίρη και Ναντίρ Τσίφτσι, των τελευταίων από τις μεταγραφικές προσθήκες του ρόστερ. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αρχικά, ο προπονητής σχολίασε την νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 για έναρξη του πρωταθλήματος στις 6 Νοεμβρίου: «Η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό μας το ξέραμε, είχαμε πληροφορίες ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσουμε στις 16 του μηνός. Είχαμε κλείσει ήδη και το φιλικό για την ημερομηνία αυτή. Από και και πέρα, περιμένουμε. Ας ελπίσουμε ότι όντως θα παίξουμε 6 Νοεμβρίου. Εμείς ετοιμαζόμαστε γι’ αυτήν την ημερομηνία. Καθημερινά δουλεύουμε πάνω σε τακτικά ζητήματα. Έχουμε και στην διάθεση μας σχεδόν όλα τα παιδιά, εκτός από τον Σαραντίδη και τον Ανθουλάκη. Νομίζω πως είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Με τον Πιερικό, την προηγούμενη εβδομάδα, πήραν χρόνο συμμετοχής και όσα παιδιά δεν είχαν πολλά λεπτά στα πόδια τους. Είμαστε καλά».

Τι αποσκοπεί να «κερδίσει» από το συγκεκριμένο φιλικό:«Το συζητούσαμε και με τα παιδιά προηγουμένως: από δω και πέρα, επειδή κοντεύει η έναρξη του πρωταθλήματος, θέλουμε να είμαστε πιο ουσιαστικοί όσον αφορά στο παιχνίδι μας. Να βγάλουμε περισσότερα πράγματα τακτικά – ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Και να ετοιμαστούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Δηλαδή την πρώτη αγωνιστική, να παρουσιάσουμε όσο γίνεται σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αγωνιστική κατάσταση των Γιώργο Τσιλιγγίρη και Ναντίρ Τσίφτσι : «Όσον αφορά στον “Τσίλι”, είναι πιο έτοιμος από τον Ναντίρ. Θα έλεγα ότι είναι γύρω στο 90% της ετοιμότητας του και, μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα είναι καλά. Γιατί ήρθε σε μας ήδη σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας. Τώρα, ο Ναντίρ θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη, αλλά θέλουμε να τον ετοιμάσουμε, ώστε έστω και στην πρώτη αγωνιστική να βοηθήσει εφόσον χρειαστεί»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.