Αμανατίδης: «Ο Μακεδονικός θέλουμε να είναι ανταγωνιστικός στη SL2»

Metrosport Team10 Αυγούστου 2022

Ο προπονητής του Μακεδονικού, Γιώργος Αμανατίδης, οποίος ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με την ομάδα, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και σχολίασε την άνοδο του Μακεδονικού στη Super League 2, μετά από 32 χρόνια απουσίας από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την άνοδο: «Η ομάδα μετά από μεγάλη προσπάθεια που έκανε στα μπαράζ κα μετά από 32 χρόνια, καταφέραμε διοίκηση, ποδοσφαιριστές και προπονητικό τιμ να βγει στην κατηγορία που είχε να παίξει πολλά χρόνια. Τα συναισθήματα είναι χαράς αλλά και συγχρόνως ευθύνης, γιατί είναι μια ιστορική στιγμή για την ομάδα.

Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική και προσεκτικοί σε κάθε κίνηση που κάνουμε, οπότε έχουμε χαρά και ευθύνη και με πολλή δουλειά θα κάνουμε την ομάδα που θέλουμε για να τη χαρούμε όλοι».

Για την περσινή σεζόν: «Η ομάδα, αν εξαιρέσουμε δύο-τρεις αναμετρήσεις στα μέσα της χρονιάς που είχαμε κάνει μια "κοιλιά", ήταν η πραγματική ομάδα που ήταν στα μπαράζ και για αυτό και ήταν και πρώτη σε όλη τη χρονιά.

Όταν πήγαμε στα μπαράζ είπαμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και όρεξη. Αυτό κάναμε, μας πίστεψε η διοίκηση και μας στήριξε πολύ, αυτό ήταν σημαντικό στοιχείο για εμάς. Πολλοί δεν περίμεναν να ήταν ο Μακεδονικός τόσο ανταγωνιστικός στα μπαράζ, αλλά εμείς αποδείξαμε ότι αξίζαμε να ανέβουμε κατηγορία, πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, ακόμα και σε αυτά που δεν είναι πλέον στην ομάδα».

Για την ανανέωση της συνεργασίας: «Μια ανανέωση δεν είναι ποτέ εύκολη, υπήρχε το μπέρδεμα που θα παίξει η ομάδα, υπήρχε η επαφή με την διοίκηση και πέρυσι συνεργαστήκαμε καλά και όλα αυτά μέτρησαν για την ανανέωση. Όταν καθίσαμε να συζητήσουμε να βρήκαμε πολύ εύκολα».

Για τις μεταγραφές: «Ίσως έχουμε και άλλες μεταγραφές στη συνέχεια. Κάθε παίκτης που έρχεται πρέπει να τον αξιολογήσουμε σωστά για να μην γίνουν λάθη. Να έρθουν παιδιά που να ταιριάζουν στο DNA της ομάδας, να ταιριάζουν στα θέλω τα δικά μας.

Θα έρθουν αρκετά παιδιά και έμπειροι και νέοι για να φτιάξουμε αυτό που αναφέραμε και πριν, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για τις ακαδημίες: «Γίνετε πολλή σοβαρή δουλειά, είναι μια ακαδημία η οποία είναι ίσως καλύτερη στη Θεσσαλονίκη, γύρω στα 350 παιδιά μόνο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, υπάρχουν αξιόλογα παιδιά και θα ανεβούν κιόλας κάποια στην πρώτη ομάδα, θα γίνει και αξιολόγηση στα παιδιά. Σίγουρα θα δώσουμε βαρύτητα». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.