Αμανατίδης για Μήτρογλου: «Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με Μπαράλες»

Metrosport Team21 Ιανουαρίου 2021

Ο Γιώργος Αμανατίδης, που έζησε τον Μήτρογλου στον Ολυμπιακό, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις ικανότητες του Έλληνα επιθετικού. «Δεν το περίμενα. Είναι εξαιρετική μεταγραφή. Ο Άρης ανεβαίνει επίπεδο. Το θέμα είναι ο Μήτρογλου να προσαρμοστεί και να τον βοηθήσει το περιβάλλον να αισθανθεί άνετα. Μπορεί να παίρνει τα παιχνίδια μόνος του, να κάνει μεγάλα πράγματα. Κάποιος μπορεί εύκολα να τον παρεξηγήσει, αλλά μόνο αυτοί που δεν τον γνωρίζουν. Είναι εξαιρετικό παιδί» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Σήμερα ο κόσμος εύκολα κρεμάει μία ταμπέλα σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει και στη συνέχεια λέει όχι γιατί σε είχα παρεξηγήσει. Είναι ένα παιδί διαμάντι. Δεν είναι θα καθίσει εύκολα να μιλήσει. Τον πλησιάζει πολύς κόσμος, αλλά προσέχει πολύ με ποιον θα πει πέντε κουβέντες παραπάνω. Είναι από αυτά που έχει βιώσει».  

Υπογράμμισε ότι: «Πρέπει να του δώσουν χρόνο. Αν έχει υγεία και νιώσει ασφάλεια μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα. Αν γίνει θα είναι εξαιρετική μεταγραφή», ενώ για την αγωνιστική του απραξία σημείωσε: «Ε και; Ξέχασε το ποδόσφαιρο που ξέρει; Θα πρέπει να τον περιμένει ο κόσμος και η διοίκηση και όχι κατευθείαν να έχει πολλές απαιτήσεις μετά από αυτήν την απραξία. 

Εγώ έχω να κάνω καιρό ποδήλατο, αλλά δεν το ξέχασα. Πρέπει να έρθει στο 100% της ετοιμότητάς του, γιατί ο Άρης είναι σε υψηλό επίπεδο. Στην Ελλάδα όλο το παιχνίδι είναι η ψυχολογία, να νιώσει ότι υπάρχει οικογενειακό κλίμα. Μπορεί να παίξει 45 λεπτά και να καθαρίσει το ματς. Έχω καιρό να τον δω, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι.  

Αλλά έμπαινε σε διαδικασία να προσέχει τον εαυτό του. Πρέπει να συνεχιστεί αυτό και στον Άρη και γι' αυτό λέω ότι έχει σημασία η προσέγγιση».  

Για την σύγκριση με τον Μπαράλες είπε: «Να μην αδικήσω τον Μπαράλες. Είναι καλός, μία λύση που θα απαιτήσεις άμεσα για λύσεις. Όλα αυτά που κάνει ο Μπαράλες, όμως, τα κάνει στον Αστέρα, δεν ξέρω τι θα κάνει αν αλλάξει ομάδα και περιβάλλον. Και εδώ υπάρχει θέμα προσαρμογής. Θα πρέπει να μάθουν οι συμπαίκτες του τις κινήσεις του.  

Ήρεμα, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης... Δεν θέλω να μειώσω κανέναν ποδοσφαιριστή. Αλλά μιλάμε για τον Μήτρογλου, έναν παίκτη αξίας, έχει παίξει στην εθνική και έχει κάνει πρωταθλητισμό. Ξαναλέω δεν θέλω να μειώσω κανέναν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.