Αλβανική Κοινότητα Ελλάδας: Η οπαδική βία δεν είναι θέμα εθνικότητας, είναι θέμα παιδείας!

Metrosport Team04 Φεβρουαρίου 2022

Θέση για το φλέγον ζήτημα της οπαδικής βίας πήρε η Αλβανική Κοινότητα Ελλάδας μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Στην ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η βία δεν είναι θέμα εθνικότητας αλλά παιδείας και πως αυτή η δολοφονία είναι το «προϊόν» που γεννά η ανομία και και η αναρχία στα γήπεδα και στις παράνομες λέσχες φιλάθλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αλβανικής Κοινότητας Ελλάδας:

«Η οπαδική βία δεν έχει Εθνικότητα!

Η Αλβανική Κοινότητα στην Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανού.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος! Οι συνεργοί της στυγερής δολοφονίας ενός αθώου και τόσο νέου συνανθρώπου μας είναι το έκτρωμα που γεννά χρόνια τώρα η ανομία και η αναρχία στα γήπεδα και στις παράνομες Λέσχες Φίλαθλων.

Δυστυχώς στην Ελλάδα η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, μια από τις πιο σοβαρές μάστιγες του αθλητισμού, παρά το ισχύον νομικό πλαίσιο, συνεχίζει να αποτελεί ένα θεσμικό και δυσεπίλυτο πρόβλημα, με τεράστιες προεκτάσεις στην κοινωνία μας.

Σύσσωμη η Αλβανική Κοινότητά, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας κοινωνίας επί δεκαετίες, τάσσεται υπέρ της ανάγκης για την εξάλειψη του φαινόμενου της βίας και των συνεχόμενων επιθέσεων σε χώρους αθλητισμού ή εις στο όνομα του αθλητισμού!

Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στον αδικοχαμένο Άλκη, σε όσους έχουν πέσει θύματα τέτοιων άγριων και παράλογων επιθέσεων.

Εμείς δηλώνουμε παρόντες, με τη θέληση και το θάρρος να κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος ή θρησκείας, τα αναγκαία βήματα για να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο και προοδευτικό μέλλον στον αθλητισμό, για την επόμενη γενιά.

Μας αφορά όλους!

Η οπαδική βία δεν είναι θέμα εθνικότητας, είναι θέμα παιδείας!»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.