Αλβανία: Φωτιά κοντά σε χωριά της Βορείου Ηπείρου-Έσπευσαν 2 ελληνικά Canadair

Metrosport Team31 Ιουλίου 2022

Πυρκαγιά σε δασική περιοχή εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Γοραντζή της περιοχής της Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο στην Αλβανία.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Στην περιοχή επενέβησαν πυροσβεστικά οχήματα από τους δήμους Λιμποχόβου, Αργυροκάστρου, Κλεισούρας, Πρεμετής, Μεμαλιάι, Αγίων Σαράντα, Φοινίκης και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν 144 πυροσβέστες και 12 πυροσβεστικά οχήματα.

Το σύστημα του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERCC) έχει ενεργοποιηθεί στον δήμο της Δρόπολης και η Ελλάδα έχει παράσχει βοήθεια με δύο αεροπλάνα. Μέχρι στιγμής, είναι εκτός κινδύνου τα σπίτια και οι κάτοικοι.

Σήμερα τα ξημερώματα ξεκίνησε η από αέρος επέμβαση με αλβανικό ελικόπτερο και δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στην φλεγόμενη πλαγιά του όρους Σοπότι στον δήμο Φοινικαίων καταφέρνοντας να ελέγξουν και περιορίσουν τη φωτιά, το μέτωπο της οποίας μαίνεται σε πάνω από τρία χιλιόμετρα.

Απώτερος στόχος είναι να μη επιτραπεί η απειλητική επέκταση της πυρκαγιάς στα χωριά Μουζίνα, Πετσά και Γαρδικάκι και να προστατευτεί το μεγάλο φυσικό πάρκο στο Γαλάζιο Μάτι και η ευρύτερη περιοχή με πυκνή βλάστηση και δύσβατα μέρη, αλλά και με περισσότερα ελληνικά μειονοτικά χωριά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.