Άλωσε τη Ρόδο η Ξάνθη, νέα ήττα για Ιωνικό

Metrosport Team05 Μαΐου 2021

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ, ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

Ένα τέρμα του Αντώνη Καπνίδη στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης, ήταν αρκετό για την Ξάνθη, ώστε να περάσει νικηφόρα από την έδρα του Διαγόρα (1-0). Μ΄ αυτή τη νίκη η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ και σε συνδυασμό με τις ήττες του Ιωνικού και Λεβαδειακού βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση και στο -2 από την κορυφή και την επόμενη αγωνιστική παίζει το ματς της χρονιάς απέναντι στον Ιωνικό στο γήπεδο της Νεάπολης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Διαγόρας ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, με τον Δημητρούλα να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Ιτσο στο 20’. Εννιά λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Ξάνθης μπλόκαρε το σουτ του Αθανασίου.

Στο δεύτερο μισό η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν καλύτερη, είχε μία καλή στιγμή με τον Μικελτάτζε στο 46’, ενώ ο Μπιντσής απόκρουσε στο 70’ το σουτ του Τάτου. Στο 74ο λεπτό ο Καπνίδης μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάτου και ωραία κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Εκτοτε καμία εκ των δύο ομάδων δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη φάση.

Οι συνθέσεις:

Διαγόρας Ρόδου (Σάκης Θεοδοσιάδης): Μπιντσής, Δημητρούλας (85′ Τσιαντούλας), Καρατάσιος, Ρούγκαλας, Μανωλάκης, Μασούρας, Κωστούλας (77′ Κονέ), Αθανασίου (68′ Λινάρδος), Γεωργίου (77′ Αλάεθ), Σμυρλής (68′ Νάτσης), Μπαστακός.

ΑΟ Ξάνθη (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (66′ Ντίνας), Τσαμούρης (46′ Παντελιάδης), Βέρκερ, Τζούρμαν (66′ Ντίνας), Παπάζογλου Τ., Δημούτσος (46′ Καπνίδης), Μπριλάντε, Τάτος, Μικελτάτζε (78′ Έμπερτ), Παπάζογλου Θ.


Νέα ήττα για τον Ιωνικό

Τη δεύτερή του ήττα σε ισάριθμους αγώνες στα πλέι οφ γνώρισε ο Ιωνικός που ηττήθηκε στα Χανιά από την τοπική ομάδα με 1-0. Αποτέλεσμα που τον κράτησε μεν στην κορυφή της βαθμολογίας, με την Ξάνθη όμως να μειώνει στους δύο βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι ήταν καθολικά ανώτεροι σχεδόν σε όλο τον αγώνα, όμως είχαν την… ατυχία να πέσουν σε έναν εξαιρετικό Αναγνωστόπουλο. Βασιλόγιαννης στο 1’, Διαμαντόπουλος στο 11’ και Καρλίτος στο 39’ είδαν τον γκολκίπερ των Νικαιωτών να αποσοβεί το γκολ. Στον αντίποδα Ματσούκας και Ομάρ είχαν δύο καλές στιγμές στο 25’ και στο 42’.

Το γκολ της νίκης για τα Χανιά ήρθε στο 68’ όταν ο Βασιλόγιαννης πέρασε τον Φαζό, πάτησε περιοχή και έκανε την συρτή σέντρα και ο Παπαγεωργίου στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Χανιά (Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Νίκολιτς(58' Κάσσος), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Καμαρά, Καρλίτο, Δημητριάδης(58' Σουντουρά), Παναγιωτούδης(90' Πλέγας), Τριανταφυλλάκος, Βασιλόγιαννης(90' Γκίνο), Διαμαντόπουλος

Ιωνικός (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Παπαγεωργίου(73' Κουϊρουκίδης), Φαζός(88' Κύργιας), Κοτσώνης, Ομάρ, Γκοτσούλιας(73' Nιάσε), Μουμίν, Μάναλης, Ματσούκας(58' Βλαχομήτρος), Ρόλε, Κάστρο

Στο… κόλπο ο Εργοτέλης

Ζεστά στην μάχη της ανόδου και κυρίως στη συμμετοχή στο μπαράζ ανόδου με τον 13ο της Super League μπήκε ο Εργοτέλης που κέρδισε εκτός έδρας τον Λεβαδειακό με 1-0.

To «χρυσό» γκολ για τους Κρητικούς πέτυχε ο Μανουσάκης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 74’. Οι Βοιωτοί ήταν κατώτεροι των περιστάσεων μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη στη Νίκαια και απείλησαν ουσιαστικά δύο φορές μόλις, μία με τον Μπιανκόνι στο 40’ και τον Κατσιμήτρο να αποκρούει το τετ α τετ και με τον Μεχία στο 46’ να μην μπορεί με τον ίδιο τρόπο να κερδίσει τον έλληνα τερματοφύλακα.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Τζουζέπε Σανίνο): Στογιάνοβιτς, Μύγας, Λιάγκας, Καραχάλιος, Νίκας, Μεχία, Κονέ (61' Κωστή), Νίλι, Πολέτο, Συμελίδης (55’ Μαρίνος), Μπιανκόνι.

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Σερβιλάκης (62’ Κατσούρι), Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Κόλα, Πέϊος, Τσέλιος (69’ Αμπντουλάχι), Μπουρσέλης, Μανουσάκης, Κόνραντ (62’ Πατρινός), Μπουτσάκης (78’ Κοκκίνης).


Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Χανιά – Ιωνικός 1-0

Διαγόρας - Ξάνθη 0-1

Λεβαδειακός - Εργοτέλης 0-1

Η βαθμολογία

1. Ιωνικός 47

2. Ξάνθη 45

3. Λεβαδειακός 44

4. Εργοτέλης 42

5. Χανιά 39

6. Διαγόρας 30

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Κυριακή 9/5

Ιωνικός - Ξάνθη

Λεβαδειακός - Διαγόρας

Εργοτέλης - Χανιά

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.