Άλμα επιστροφής στην κανονικότητα το άνοιγμα των γηπέδων για εμβολιασμένους

Δημήτρης Κανελλάκης18 Ιουλίου 2021

Οπως ακριβώς τις περιμέναμε ήταν οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χθες σχετικά με την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα.

Κανένας ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να πάει και να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα, πλην ανηλίκων έως 15 ετών, οι οποίοι, όμως, θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν PCR test 72 ωρών, ή rapid test 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ οι ανήλικοι έως και 12 ετών θα μπορούν να εισέρχονται και με αρνητικό self test που θα έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Τα αναμενόμενα, δηλαδή, στο πλαίσιο της γενικής αρχής η οποία ισχύει και ακολουθείται, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υπάρχει προστασία των εμβολιασμένων από τον όποιο κίνδυνο μπορεί να υπάρξει γι' αυτούς λόγω του συγχρωτισμού με τους ανεμβολίαστους.

Πάντως, το πιο ενδιαφέρον από όσα προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες και αφορά στα γήπεδα, είναι το ποσοστό κάλυψης.

Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο και φαντάζομαι πως προκάλεσε ανακούφιση, κυρίως, στις ΠΑΕ της Super League 1, αλλά και στις ομάδες της Basket League, όπου η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη καθώς το μπάσκετ παίζεται σε κλειστά γήπεδα.

Οταν για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό εισιτήριο δίνεται η δυνατότητα κάλυψης του 80% της χωρητικότητας, είναι σαν να έχεις διαθέσιμο το σύνολο της χωρητικότητας, αφού είναι ελάχιστα τα παιχνίδια που μια ομάδα θα έχει τόσο μεγάλη ζήτηση εισιτηρίων που να της χρειάζεται περισσότερο από αυτό το ποσοστό, που να έχει ανάγκη το 100% των θέσεων.

Μακάρι η κατάσταση όταν αρχίσουν τα πρωταθλήματα να είναι όπως τώρα. Μακάρι να μην χειροτερέψει και χρειαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτά τα μέτρα.

Διότι έτσι όπως ανακοινώθηκαν χθες, με εξαίρεση τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων που τον περιμέναμε και όπως πολλές φορές σχολιάσαμε είναι λογικός και θα ισχύσει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, τα μέτρα δεν είναι απλά βήμα αλλά... άλμα επιστροφής στην κανονικότητα για τα γήπεδά μας και τον κόσμο που τα επισκέπτεται για να παρακολουθήσει τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας.

Κι έχει λείψει σε όλους αυτή η κανονικότητα. Οχι μόνο στους φιλάθλους, αλλά και στους αθλητές, για τους οποίους είναι πολύ κρύο πράγμα να παίζουν με άδειες κερκίδες. Αλλά και για τις ΠΑΕ, βέβαια, οι οποίες χάνουν πάρα πολλά χρήματα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.