Αλλος ΠΑΟΚ την Κυριακή με Μίσιτς και Βιεϊρίνια

Γιώργος Ζαΐρης17 Φεβρουαρίου 2020

Είναι ξεκάθαρο πως αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από τη χθεσινή αναμέτρηση είναι η νίκη και τίποτε άλλο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά, υποτίμησε την ομάδα της Λάρισας που παρά τις σημαντικές της απουσίες, έπαιξε φιλότιμα και όσο μπορούσε. Αλλά δεν θα υπερβάλω αν πω ότι αυτή η χθεσινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ δεν αποτελεί καμπανάκι ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Γιατί είναι προφανές πως σε αυτό το ματς θα δούμε μια διαφορετική ομάδα και σε νοοτροπία και σε σύνθεση. 

Είναι ξεκάθαρο πως οι επιστροφές των Βιεϊρίνια και Μίσιτς θα μεταμορφώσουν την ομάδα και πως όσοι παίκτες αγωνιστούν θα γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν τελικό και επομένως θα μπουν συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι όπως στους δυο αγώνες απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. Γιατί δεν είδαμε μια τέτοια εμφάνιση χθες; Αφενός διότι κάποιοι παίκτες αφελώς σκεπτόμενοι στάθηκαν στις σημαντικές απουσίες της Λάρισας και αφετέρου διότι κάποιοι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Και αποδείχθηκε πως αυτή η γκολάρα του Αουγκούστο ήταν καθοριστική για να μην κάνει ο ΠΑΟΚ μια γκέλα ολκής που θα μπορούσε να αποδειχθεί και καταστροφική. 

Η εμφάνιση του Μαουρίσιο είναι το μεγάλο κέρδος γιατί μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που είχε ταλαιπωρηθεί από τη ρήξη χιαστών και δείχνει να βρίσκει την κατάλληλη και κρίσιμη στιγμή τα πατήματά του. Και την Κυριακή θα έχει δίπλα του τον Μίσιτς με ότι αυτό συνεπάγεται. Προφανως επίσης θα είναι βάλσαμο και η παρουσία του Βιεϊρίνια ως μπακ γιατί φάνηκε χθες πόσο χάνει από το παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ όταν ο Αντελίνο δεν παίζει. Το χθεσινό είναι από τα ματς εκείνα που μπαίνεις στη διαδικασία να τα ξεχάσεις γρήγορα γιατί απλά κρατάς τη νίκη και τίποτε άλλο. Και επειδή ακριβώς ακολουθεί ματς-φωτιά με τον Ολυμπιακό τα κίνητρα περισσεύουν και δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση. Αλλος ΠΑΟΚ την Κυριακή και σε πρόσωπα και νοοτροπία και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.