Βραδιά Λίβερπουλ ή ανατροπής στο Champions League

Γιώργος Μάντζιος03 Μαΐου 2022

Απόψε θα γίνει γνωστή η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 28 Μαϊου στο Παρίσι. 

Η Λίβερπουλ φιλοδοξεί να παίξει τον 10ο τελικό στην ιστορία της στη διοργάνωση, έχοντας κερδίσει τους προηγούμενους 6 και χάσει τους 3. Πριν δύο χρόνια κατέκτησε το τρόπαιο στη Μαδρίτη κόντρα στην Τότεναμ και πριν τρία χρόνια το έχασε στο Κίεβο από τη Ρεάλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Άνφιλντ», ενώ προέρχεται από την σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Νιούκαστλ στην Πρεμιερ Λιγκ.

Ένα αποτέλεσμα που την διατηρεί σε απόσταση 1 βαθμού από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, με 4 παιχνίδια να απομένουν ως το φινάλε. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αμφίβολος δίνεται και πάλι ο Φιρμίνιο.

Η Βιγιαρεάλ από την άλλη καλείται να πετύχει μια μεγάλη υπέρβαση ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ, αν και εδώ που έφτασε αποτελεί ήδη μια μεγάλη υπέρβαση για την ίδια. Ποτέ άλλωστε στην ιστορία της δεν έχει αγωνιστεί σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το...μυαλό στον αποψινό επαναληπτικό, γνώρισε την ήττα από την Αλαβές στην Ισπανία και βρίσκεται στο -4 από την πρώτη εξάδα. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ουνάι Έμερι δεν υπολογίζει στον Αλμπέρτο Μορένο, ενώ δίνονται αμφίβολοι οι Ζεράρ Μορένο, Πίνιο και Κοκλέν. Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (4-4-1-1): Ρούλι – Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν – Τσουκουέζε, Καπουέ, Παρέχο, Τριγέρος – Λο Σέλσο - Ντανζούμα

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (4-3-3): Άλισον – Αλεξαντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα – Σαλάχ, Μανέ, Ντίαζ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.