Αλλάζει στρατηγική για τον κορωνοϊό ο Τζόνσον

Metrosport Team15 Μαρτίου 2020

Απαγόρευση των μαζικών συγκεντρώσεων και συλλήψεις όσων θεωρούνται φορείς του κορωνοϊού θα κάνει η αστυνομία στη Μεγάλη Βρετανία, με τον Μπόρις Τζόνσον μετά την κατακραυγή να παίρνει αυστηρότερα μέτρα κατά της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επικρίθηκε καθώς δεν έλαβε άμεσα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού, με την κυβέρνησή του να δηλώσει πως δεν πιστεύει ότι η απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων ή συναντήσεων και το κλείσιμο σχολείων θα ήταν αποτελεσματική για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου.

Σύμφωνα με το BBC, περισσότεροι από 200 επιστήμονες έχουν γράψει στην κυβέρνηση, προτρέποντάς τους να εισαγάγουν αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19.

Η χώρα ξεπέρασε το Σάββατο το όριο των 1000 κρουσμάτων και καταμετρά πλέον 1.140 επιβεβαιωμένα κρούσματα έναντι 798 χθες. Όμως, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας είχε διατυπώσει την εκτίμηση αυτήν την εβδομάδα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται μεταξύ 5000 και 10.000.

Τα μέτρα θα υλοποιηθούν με έκτακτη νομοθεσία που θα περάσει από το κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, το κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει ένα έκτακτο νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα και η απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων θα τεθεί σε ισχύ από το Σαββατοκύριακο.

Εκδηλώσεις όπως το τουρνουά τένις του Ουίμπλεντον, το φεστιβάλ μουσικής του Γκλαστονμπέρι και οι αγώνες ιπποδρομιών του Ρόγιαλ Άσκοτ ενδέχεται να ακυρωθούν, γράφει η Daily Telegraph.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση, που ελπίζει να καθυστερήσει την κορύφωση της επιδημίας για το καλοκαίρι για να απαλύνει το φορτίο από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, συνέστησε στους πολίτες που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για μία εβδομάδα.

Η κυβέρνηση δικαιολογεί την προσέγγισή της εξηγώντας ότι το να λάβει δραστικά μέτρα πολύ νωρίς θα αποδυνάμωνε την ικανότητα του πληθυσμού να τα αποδεχθεί στην κορύφωση της κρίσης.

Πανικός στα σούπερ μάρκετ

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει πανικό στους Βρετανούς, οι οποίοι δημιουργούν τεράστιες ουρές στα σούπερ μάρκετ αγοράζοντας πολύ περισσότερα προϊόντα από όσα στην πραγματικότητα χρειάζονται.

Εικόνες έξω από τις εισόδους των σούπερ μάρκετ με πολίτες να τσακώνονται για τη σειρά κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ στη συνέχεια ορδές καταναλωτών δημιουργούν τεράστιες ουρές στους διαδρόμους με τα προϊόντα υγιεινής.

Το πανδαιμόνιο, σύμφωνα με τη Daily Mail, των καταναλωτών έχει προκληθεί μετά την ανακοίνωση της ραγδαίας αύξηση των θανάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Έκκληση στους καταναλωτές να ψωνίζουν με σύνεση

Τα εμπορικά καταστήματα της Βρετανίας απηύθυναν έκκληση σήμερα στους καταναλωτές να σταματήσουν τις αγορές λόγω του πανικού στη διάρκεια της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, εξηγώντας ότι όταν αγοράζουν περισσότερα προϊόντα από όσα χρειάζονται, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι συμπολίτες τους θα τα στερηθούν.

Η Συνομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου Βρετανίας (BRC), η οποία εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, ζήτησε από τους καταναλωτές να σκέφτονται πώς ψωνίζουν.

«Κατανοούμε τις ανησυχίες σας, αλλά το να αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε μερικές φορές σημαίνει ότι οι υπόλοιποι καταναλωτές θα τα στερηθούν. Υπάρχουν αρκετά (προϊόντα) για όλους, αν συνεργαστούμε», τονίζει η Έλεν Ντίκινσον εκτελεστική διευθύντρια της BRC στην επιστολή.

πηγή: reader.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.