Αλλα τρία ματς για το... καρέ!

Γιώργος Ζαΐρης14 Φεβρουαρίου 2020

Μια πανάξια νίκη και μάλιστα την πρώτη εκτός έδρας στην ιστορία του απέναντι στον Παναθηναϊκό (για τον θεσμό του Κυπέλλου πάντα) πήρε ο Δικέφαλος που έπαιξε έξυπνα, πειθαρχημένα και πέτυχε τον στόχο του που δεν ήταν άλλος από το να σκοράρει πρώτος και ουσιαστικά να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. 

Το κατάφερε στο 11' με τον Σφιντέρσκι που στο ΟΑΚΑ σκοράρει (είχε πετύχει δυο γκολ απέναντι στην ΑΕΚ) αλλά είναι σαφές πως το μισό γκολ πιστώνεται στον Πέλκα που έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι όσο έμεινε στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με τον αγώνα Πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο απέναντι στον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά δεν ήταν προβλέψιμος και η παρουσία του Βιερϊνια στο δεξί άκρο της άμυνας εμπόδισε τους πράσινους να αφοσιωθούν μόνο στην μια πλευρά του ΠΑΟΚ (την αριστερή) αφού μπορούσε και από τα δεξιά να επιτεθεί. 

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχασε πρώτος τη μεγάλη ευκαιρία με τον Νάγκι πριν το γκολ του Κάρολ, αλλά συνολικά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έπαιξε έξυπνα, ήταν πειθαρχημένος και σε καμιά περίπτωση δεν έδινε χώρους στους πράσινους. Είναι πολύ σημαντικό που είδαμε τον Μαουρίσιο με τον Μίσιτς να βγάζουν ένα πολύ καλό 90λεπτο στα χαφ και είναι ξεκάθαρο πως ενόψει πλέι οφ αλλά και των αγώνων που απομένουν για την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος αυτό το δίδυμο πρέπει να βρει ρυθμό. 

Σημαντικό επίσης πως ο Μπίσεσβαρ (με εξαίρεση κάποιες τσαπατσουλιές) κέρδισε τα περισσότερα φάουλ και κράτησε μπάλα. Αμυντικά ο Βαρέλα με τον Ινγκασον ήταν εξαιρετικοί ενώ ο Πασχαλάκης είχε μια σπουδαία απόκρουση αλλά και αβίαστα λάθη. Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση, έχει άλλους τρεις αγώνες για να πάρει το τέταρτο Κύπελλο και στην παρούσα φάση αφοσιώνεται στο ματς με τη Λάρισα. Χθες πήρε μια νίκη ουσίας κατά πρώτο λόγο αλλά και ψυχολογίας κατά δεύτερο γιατί δεν πήγε να υπερασπιστεί το 2-0 του πρώτου αγώνα αλλά κατέβηκε να κερδίσει και το πέτυχε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.