Το πρόβλημα είναι τι είπε ο Λουτσέσκου, ή οι αθλιότητες των Γάλλων χουλιγκάνων;

Δημήτρης Μπούζας10 Απριλίου 2022

Περιέργως, ασφαλώς και... υπόπτως κατά περίσταση, τα κυρίαρχα στοιχεία της προχθεσινής μεγάλης βραδιάς του ΠΑΟΚ, όπως η υπεράσπιση των πιθανοτήτων μιας σπουδαίας πρόκρισης και των όσων υπέστησαν οι χιλιάδες οπαδοί του, πέρασαν στο περιθώριο. Ως πρώτο και κυρίαρχο θέμα αναδείχθηκε η ερμηνεία μιας δήλωσης!

Μου έκανε μεγάλη (πως αλλιώς να την χαρακτηρίσω;) εντύπωση η επιμονή συγκεκριμένων – ελαχίστων θα έλεγα – εκπροσώπων της ενημέρωσης της πόλης, να καταναλώσουν τον χρόνο του ενδιαφέροντος και της ενασχόλησης τους με τα όσα αφορούσαν το ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, όχι στο τι πέτυχε η ομάδα του Λουτσέσκου και στα όσα άθλια υπέστησαν οι χιλιάδες των οπαδών της που την ακολούθησαν στη Γαλλία, αλλά σε ένα...συγκεκριμένο σημείο (!) των δηλώσεων του Ρουμάνου κόουτς, δυσερμήνευτων ή υπαινικτικών κατά την άποψη τους. 

Μερικοί εξ αυτών κινούμενοι ασφαλώς και στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω χαρακτήρα, το έκαναν χωρίς πρόθεση υποβάθμισης όλων των υπόλοιπων σημαντικών γεγονότων (αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών της βραδιάς), τα οποία έστω και περιορισμένα και συνοπτικά τα ανέδειξαν. 

Υπήρξαν όμως και οι ξεχωριστές περιπτώσεις που προκάλεσαν ακόμη και τις έντονες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες ενοχλημένων σφόδρα ΠΑΟΚτσήδων, οι οποίοι με το δίκιο τους αναρωτιόντουσαν πως είναι δυνατόν μια ραδιοφωνική εκπομπή ολόκληρη να αρχίζει και να τελειώνει με κάποιες δηλώσεις, χωρίς να εστιάζει την προσοχή της σε γεγονότα εξόχως σημαντικά, όπως η δράση της συμμορίας των Γάλλων χουλιγκάνων, σε συνεργασία με τα οπαδικά σκουπίδια μιας ελληνικής ομάδας, καθώς και την εξόφθαλμη συνενοχή της αστυνομίας της Μασσαλίας. 

Με την υπενθύμιση ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένα μικρό χωριό και μεταξύ μας όλοι γνωριζόμαστε, κλείνω εδώ το συγκεκριμένο θέμα, αναφέροντας απλά ότι αυτές οι ξεχωριστές περιπτώσεις έχουν όνομα, διεύθυνση και στο βιογραφικό τους αποτυπωμένο με έντονο τρόπο: «εκ πεπεποιθήσεων ορκισμένος αντιΠΑΟΚτσής». 

Θα μπορούσα βέβαια για τους τύπους και μόνο και χωρίς να το αισθάνονται να ζητήσουν ευθύνες για όσα φρικτά συνέβησαν και να καταγγείλουν έστω και υποβαθμισμένα τις συμπεριφορές που οδήγησαν στην διαμόρφωση μιας τόσο άσχημης κατάστασης. Η αποστολή τους όμως δυστυχώς άρχισε και έκλεισε με τις δηλώσεις του Ραζβάν.

Ας πούμε όμως και δυο κουβέντες για το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ του δεύτερου 45λεπτου κατάφερε να διατηρήσει όρθιες τις ελπίδες του για την πρόκριση. 

Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι και πάλι θεωρείται αουτσάιντερ, με δεδομένη την μεγάλη κλάση της αντίπαλης ομάδας, από την οποία μπορεί να απουσιάζουν οι δύο μέσοι με τις κίτρινες κάρτες, αλλά επιστρέφει ο καλύτερος παίκτης τους (Μίλικ) όπως και ο αριστεροπόδαρος αμυντικός μεγάλης ποιότητας και αυτός, που θα εμφανιστούν σίγουρα στον επαναληπτικό της Τούμπας. 

Με ότι σημαίνει αυτό! Όσο για τη διαχείριση της κατάστασης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και στην οποία θλιβεροί πρωταγωνιστές υπήρξαν οι γνωστοί για τα ανδραγαθήματα τους Γάλλοι χουλιγκάνοι (βλέπε παιχνίδι με Βασιλεία), ο επίσημος ΠΑΟΚ επιβάλλεται να κινηθεί άμεσα και να ζητήσει την τιμωρία των υπευθύνων, αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της η αστυνομία της πόλης. 

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να απευθυνθεί και να εγκαλέσει τον υψηλόβαθμο Έλληνα της ΟΥΕΦΑ, γιο του συγχωρεμένου Σάββα να επιληφθεί του θέματος, γιατί στην προκειμένη περίπτωση αφορά αποκλειστικά τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Σαφέστατα στο παρελθόν του είναι καταγεγραμμένες γενναίες και σκανδαλώδεις παρεμβάσεις υπέρ του θρύλου. Όμως το επαναλάμβανουμε ότι αυτό το θέμα αφορά την Ελλάδα. Τέλος, σε όσους πικράθηκαν γιατί ο μισητός ΠΑΟΚ δεν αποκλείστηκε από προχθές, τους συνιστούμε να κάνουν λίγη υπομονή και να μην εκτίθενται τόσο άγαρμπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.