Αλεξίου: «Θετικό deal για ΠΑΟΚ και Πέλκα»

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2020

Ο Αλέξης Αλεξίου μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη μεταγραφή του Δημήτρη Πέλκα από τον ΠΑΟΚ στην Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν η μεταγραφή αυτή αφήνει όλες τις πλευρές ικανοποιημένες:

«Το ποδόσφαιρο πλέον είναι και πουλάμε και αγοράζουμε. Το θέμα είναι να είναι ευχαριστημένοι και ο ΠΑΟΚ και ο Πέλκας που έγινε αυτό το deal. Νομίζω είναι και για τους δύο θετικό. Ο Πέλκας μεγάλωσε και ανδρώθηκε στον ΠΑΟΚ».

Για το αν θα βοηθήσει τον Πέλκα η αλλαγή περιβάλλοντος:

«Βεβαίως θα τον βοηθήσει η αλλαγή περιβάλλοντος. Στην Ελλάδα τους Έλληνες παίκτες τους πιέζουν περισσότερο από τους ξένους. Όταν είσαι Έλληνας δέχεσαι την πίεση ευκολότερα, αφουγκράζεσαι περισσότερο. Πιστεύω θα αλλάξει κλίμα. Πρέπει να δουλέψει πολύ πάλι, πηγαίνει σε καλή ηλικία ποδοσφαιρικά. Να χαρεί το ποδόσφαιρο. Του εύχομαι τα καλύτερα, να κάνει αξιόλογη».

Για το αν έδειξε από τον Απόλλωνα Πόντου, όπου συνεργάστηκαν, τα καλά του στοιχεία:

«Του δίνεται η ευκαιρία, είναι σε ώριμη ηλικία να παίξει ποδόσφαιρο και να το ευχαριστηθεί. Μακάρι να φύγει και από εκεί και να πάει σε καλύτερη ομάδα. Από τον Απόλλωνα φαινόταν πολύ ποιοτικός παίκτης. Δούλευε πάρα πολύ και στην προπόνηση».

Για την παρουσία του Ερόλ Μπουλούτ στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε και πόσο σημαντικό είναι πως αποτελεί επιλογή του ο Πέλκας:

«Είναι μεγάλη υπόθεση. Θα του δώσει τη φανέλα να παίξει. Ο Μπουλούτ ξέρει και τα ελληνικά, πιστεύω θα το εκμεταλλευτεί αυτό το Πέλκας, με καλή προσαρμογή και να πάρει άμεσα την ευκαιρία. Δεν απέχει πολύ η ελληνική πραγματικότητα, με την τουρκική».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ θέλει λίγο υπομονή. Ο «κορμός» είναι ο ίδιος. Παίζει 3-4-3, περίπου οι θέσεις είναι γνωστές. Ένας ξένος παίκτης όταν έρχεται στη χώρα μας, θέλει προσαρμογή. Ο Ζίβκοβιτς είναι για παράδειγμα εξαίρεση στον κανόνα και το είδαμε. Οι περισσότεροι θέλουν το χρόνο τους. Να έχουμε λίγο υπομονή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.