Αλεξάντερ Ισάκ: Η καμηλοπάρδαλη που θυμίζει Ζλάταν

Παναγιώτα Χαλκιά21 Ιουνίου 2021

Η Σουηδία οδηγεί την κούρσα του 5ου ομίλου του Euro έχοντας μια νίκη επί της Σλοβακίας και μια ισοπαλία με την Ισπανία. Τα βλέμματα έχει τραβήξει στα πρώτα παιχνίδια ο Αλεξάντερ Ισάκ.

Ο 21χρονος επιθετικός της Σοσιεδάδ είναι μια διαρκή πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. Ένα πονοκέφαλος για τον εκάστοτε προπονητή. Μπορεί να παίξει στην κορυφή της επίθεσης, να βρεθεί στις πτέρυγες, στον άξονα και από το πουθενά να βρεθεί μπροστά στο τέρμα ή βγάλει πάσα για γκολ.

Τα χαρακτηριστικά του

Ένας παίκτης με εξαιρετική ντρίμπλα και έκρηξη σε μικρό χώρο. Ξέρει με ποιον τρόπο να κινηθεί για να δημιουργήσει ανοιχτό πεδίο και ευκαιρίες για να επιτεθεί. Είναι καλός στα τελειώματα και στα ελεύθερα σουτ.

Παρά το ύψος του (1,92 μ.) υστερεί στις εναέριες μονομαχίες. Χρειάζεται να βελτιώσει τις πάσες του και να μάθει να βοηθά περισσότερο στο ανασταλτικό κομμάτι.

Πώς ταλαιπωρεί τους αμυντικούς

Μπορεί να είναι μόλις 21 αλλά ξέρει πώς να βλάψει την άμυνα του αντιπάλου. Είναι ικανός στο να κρατά την μπάλα ψηλά και να παίζει με πλάτη στο τέρμα.

Είναι ένας επιθετικός που του αρέσει να εμπλέκεται στο παιχνίδι και να μην μένει απλά στην περιοχή. Εξυπηρετεί το σκοπό της δημιουργίας χώρου και συμβάλει στο να κυκλοφορεί η μπάλα πιο γρήγορα.

Ακολουθεί διάφορες επιλογές ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται ο αντίπαλος αμυντικός. Όταν κάποιος τον ακολουθεί, προσπαθεί να τον περάσει γρήγορα και να εκμεταλλευτεί κάθε ανοιχτό πεδίο. Όταν δεν τον προσέχουν, γίνεται μια ικανή επιθετική επιλογή για τους συμπαίκτες του.

Κάνει απρόβλεπτες διαδρομές για να μπερδεύει τους αντιπάλους. Έχει την ικανότητα να διαβάσει το παιχνίδι και να καταλάβει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτεθεί.

Εάν ο αμυντικός τον χάσει επειδή κάποιος άλλος παίκτης του τράβηξε την προσοχή, ο Ισάκ βρίσκει την ευκαιρία να βγει στον κενό χώρο και να δημιουργήσει προβλήματα.

Τις περισσότερες φορές τρυπώνει ανάμεσα στα δύο στόπερ και παρότι δεν έχει καθαρό οπτικό πεδίο, κοιτάζει να επωφεληθεί από το παραμικρό τους λάθος και να κάνει τη ζημιά.

Σε άλλη περίπτωση, μπορεί να έρθει από πίσω, να τσεκάρει που είναι το κενό και να επιλέξει ανάλογα την κίνηση του. Η έκρηξη του είναι ικανή να μπερδέψει και να δυσκολέψει κάθε αμυντικό.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

1) Εντάχθηκε στις ακαδημίες της ΑΙΚ μόλις στα πέντε του χρόνια. Σε ηλικία 10 ετών πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την ομάδα σε ένα παιχνίδι με την Tenhults. 10 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκει δίχτυα κάνοντας το 6-0 και γίνεται ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της.

2) Έχει ταχεία άνοδο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Οι επιδόσεις του δεν περνούν απαρατήρητες από τον τεχνικό της εθνικής ομάδας. Κάνει το ντεμπούτο του με τη Κ16 της Σουηδίας. Την ίδια χρονιά, μεταπηδά στην Κ17 και τον Οκτώβριο του 2016 αγωνίζεται με την Κ21. Τρεις μήνες αργότερα, θα δεχθεί την κλήση από την πρώτη ομάδα.

3) Είναι ο νεότερος παίκτης που σημείωσε γκολ με την Εθνική Σουηδίας.

4) Γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1999. Την ίδια ημέρα (με διαφορά 70 χρόνων) είχε έρθει στη ζωή και ο Ούγγρος θρύλος Σάντορ Κότσις.

5) Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο «νέος Ζλάταν» καθώς έχει επαφή με τα δίχτυα, είναι ψηλός, έχει όρεξη για παιχνίδι και δίψα για διάκριση.

6) Αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης στη Σουηδία ενώ πήρε το βραβείο των Θαυμάτων από ψηφοφορία στο Facebook.

7) Αρνήθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης για χάρη της Μπορούσια Ντόρτμουντ

8) Τον φωνάζουν «καμηλοπάρδαλη» λόγω του ύψους και του λεπτού λαιμού του

9) Το αγαπημένο του βιβλίο είναι «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας (Love in the Time of Cholera)»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.