Αλεξανδρούπολη: Το «OCEAN GLORY» φορτώνει αμερικανικά ελικόπτερα και οχήματα

Metrosport Team09 Απριλίου 2021

Ένα ακόμα αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αυτό όμως όχι για να ξεφορτώσει, αλλά να φορτώσει στρατιωτικό υλικό κάθε μορφής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Πρόκειται για το “OCEAN GLORY” που μετά από ταξίδι στην Ουκρανία “έδεσε” στις 5 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη και ξεκίνησε μάλιστα να φορτώνει αμερικανικά ελικόπτερα και οχήματα διαφόρων ειδών, τα οποία είχαν ήδη μεταφερθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα από βαλκανικές και άλλες χώρες της Ευρώπης. Όλα αυτά, μετά από 9 μήνες παραμονής στην Ευρώπη, ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με το μεταγωγικό πλοίο “Ocean Glory”, το δεύτερο που ήρθε για φέτος, μια και προηγήθηκε το “θηριώδες” ENDURANCE” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αυτά όμως δεν θα είναι τα μοναδικά, αφού θα υπάρχει συνέχεια μια και αναμένονται μέχρι το καλοκαίρι και άλλα πλοία των ΗΠΑ για να φέρουν ή να παραλάβουν στρατιωτικό υλικό που μετέχει και χρησιμοποιείται στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ.



Πλέον αποκαταστάθηκαν και οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Έβρου από τις φετινές πλημύρες, οπότε θα μπορέσουν και πάλι να χρησιμοποιηθούν οι συνδυασμένες μεταφορές από το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, ώστε και να παρακαμφθούν τα στενά του Βοσπόρου και να αποδειχθεί πως πλέον εξελίσσεται σε σημαντικό κόμβο και για τις μεταφορές η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της.

evros-news.gr



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.