Αλεσάντρο Αρλότι: Κρέμασε τα παπούτσια του στα 18 για να σπουδάσει στο Χάρβαρντ

Παναγιώτα Χαλκιά25 Φεβρουαρίου 2021

Ποδόσφαιρο ή διάβασμα; Η απάντηση, ίσως, να είναι εύκολη αλλά όταν σου χτυπά την πόρτα το Χάρβαρντ δεν μπορείς να το αφήσεις να περιμένει. Ο 18χρονος Αλεσάντρο Αρλότι αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, να πάρει μολύβι και χαρτί και να περάσει την πόρτα ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο.

Κοιτώντας το προφίλ του στο Instagram διαβάζεις «Ποδοσφαιριστής για την Πεσκάρα και την Εθνική Ιταλίας» και η τελευταία δημοσίευση είναι διακοσμημένη με το σήμα του Χάρβαρντ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, ο οποίος βρισκόταν στην αποστολή των Ιταλών στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17, αποφάσισε να αλλάξει κεφάλαιο στη ζωή του και να φοιτήσει σε ένα από τα πιο ιστορικά πανεπιστήμια.

Το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει για εκείνον αλλά θα μπορεί να το ασκεί μόνο ερασιτεχνικά καθώς το Χάρβαρντ είναι μια σεβαστή έδρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι προορισμός για μελλοντικούς επαγγελματίες αθλητές.

Τράβηξε τα βλέμματα στη Μονακό

Γεννημένος στη Νίκαια τη Γαλλίας έδειξε από νωρίς την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Μόλις στα οχτώ του χρόνια εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μονακό και θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ταλέντα του γαλλικού ποδοσφαίρου. Η διετία 2016-2018 έφερε το όνομα του στη λίστα πολλών σκάουτερ καθώς έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και σημείωσε 60 γκολ και 30 ασίστ στο Πρωτάθλημα Νέων.

Έγινε και διεθνής

Τον Αύγουστο του 2016 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα της Γαλλίας U16 αλλά η ομοσπονδία δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί. Ο Αρλότι δεν είχε πάρει ακόμη τη γαλλική ιθαγένεια. Έτσι, το πεδίο άνοιξε για τους Ιταλούς που τον ενέταξαν στην U17. Συμμετείχε στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα το 2019 στην Ιρλανδία βοηθώντας την ομάδα να φτάσει στον τελικό, όπου και ηττήθηκε με 4-2 από την Ολλανδία. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν βρισκόταν στις κλήσεις αλλά η αποχώρηση του Λορένζο Κολόμπο, τον έφερε στις επιλογές και έπαιξε ολόκληρο το παιχνίδι με την Παραγουάη.

Επιλογή και άλλων

Ο Αλεσάντρο Αρλότι επέλεξε να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης παρότι μαγεύτηκε ποδοσφαιρικά από τις ικανότητες του Αντρέα Πίρλο. Πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με το μυαλό και τα πόδια είναι απλά εργαλεία για να εκτελείς τη σκέψη του. Πλέον, θα καλλιεργήσει τον μυαλό του και θα βάλει γκολ σε άλλους τομείς.

Δεν είναι και ο πρώτος αθλητής που επέλεξε να αφήσει το αγαπημένο του άθλημα για να σπουδάσει. Στη Νότια Αφρική υπάρχουν παραδείγματα ποδοσφαιριστών που εκτός από καριέρα στο ποδόσφαιρο αποφάσισαν να περάσουν και από τα θρανία.

Ο Πέρσι Τάου, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπράιτον ως επιθετικός εκτός από το να σκοράρει, έχει πάρει πτυχίο στις πωλήσεις.

Ο Σιμπονίσο Γκάξα σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνικές Σπουδές στο Wits και τώρα ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Νομική και παράλληλα, αγωνίζεται στην Κάιζερ Τσιφς. Στην ίδια ομάδα βρίσκεται και Μπράιλον Λι Πέτερσεν, ο οποίος σπούδασε Μηχανικός και παίζει στη θέση του τερματοφύλακα.

Ο Λελοχονόλο Ματζόρο αποφοίτησε ως ακτινολόγος από το Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ ενώ ξέρει και να σκοράρει. Είναι διεθνής και φέτος αγωνίζεται στην Άμα Ζουλού καταγράφοντας έξι γκολ και μια ασίστ σε 14 παιχνίδια. Ένας συμπαίκτης του, ο Τσέπο Μασιλέλα, φημίζεται για τις αμυντικές του ικανότητες αλλά έχει πάρει πτυχίο πάνω στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων.

Ο Τέφου Μασαμάιτε αγωνίζεται ως αμυντικός. Είναι γνωστός για τη δυνατή κεφαλιά, τις καίριες επεμβάσεις και την ικανότητα να σκοράρει. Έχει πάρει πτυχίο σχετικό με τις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική ενώ ο Χαρόντ Ντλοβού σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Limpopo και έπαιζε ως τερματοφύλακας.

Ο Τζίμι Ταού είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής από τη Νότια Αφρική που αγωνιζόταν στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Αποφάσισε να στραφεί στα θρανία, πήρε πτυχίο στο μάρκετινγκ από την UNISA και πλέον, κάνει καριέρα στον τομέα αυτό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.