Για να επανορθώσει ο Άρης δεν φτάνει μια νίκη επί του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης25 Νοεμβρίου 2021

Πόσο λάθος προσέγγιση είναι για μια ομάδα που θέλει να θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και της κακοφαίνεται όταν διαπιστώνει πως δεν την συμπεριλαμβάνουν σε αυτές που συγκροτούν το περίφημο Big 4, να πιστεύει ότι θα... επανορθώσει μετά από μια τόσο ντροπιαστική ήττα, όπως αυτή που γνώρισε ο Άρης από τον ΠΑΣ Γιάννενα με 5-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», εφόσον κερδίσει το επόμενο παιχνίδι, που τυγχάνει να είναι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Για όποιον παρακολουθεί από μια απόσταση τα πράγματα και ψύχραιμα τα αναλύει, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι ότι το μόνο που ενδιαφέρει μια ομάδα, στην περίπτωσή μας τον Άρη, είναι η οπτική της επικοινωνίας και όχι της ουσίας.

Αν και ούτε επικοινωνιακά μπορεί να αλλάξει ο Άρης τα πράγματα και να ξεχαστεί αυτό το αγωνιστικό φιάσκο. Άντε και πήγε στην Τούμπα και τον κέρδισε τον ΠΑΟΚ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα ξεχαστεί η ντροπή του περασμένου Σαββάτου, θα κάνει delete στη μνήμη των οπαδών του, θα χαρούν τόσο πολύ που θα πούνε «έλα μωρέ, δεν βαριέσαι, και τι έγινε που φάγαμε τέτοια ξεφτίλα από τον ΠΑΣ, αφού κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ όλα καλά, δεν τρέχει τίποτε;»

Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Αν θέλουν να βλέπουν σοβαρά τα πράγματα στον Άρη και να έχουν πραγματικούς στόχους, να ασχολούνται με την ουσία και όχι με τις εντυπώσεις, επανόρθωση σημαίνει άλλα πράγματα, που περισσότερα και πολύ πιο ουσιαστικά από ένα ματς.

Για να επανορθώσει ο Άρης, όπως είπε χθες ο Μάντζιος μιλώντας στους παίκτες του, πρέπει να αποδείξει στην συνέχεια του πρωταθλήματος ότι δικαίως καλλιεργήθηκαν προσδοκίες το περασμένο καλοκαίρι σε σχέση με τις προοπτικές του την τρέχουσα σεζόν και ότι είναι συμπτωματικό που μέχρι τώρα βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που περίμενε ο κόσμος του.

Γιατί ο Άρης είναι απογοητευτικός μέχρι τώρα. Μια ομάδα... μπερδεμένη, που πολλές από τις επιλογές της δεν της βγαίνουν, που ο προπονητής δυσκολεύεται να διαχειριστεί το υλικό και να βρει λύσεις, που αγωνιστικά κινείται σε... ρηχά νερά.

Η... επανόρθωση, συνεπώς, για τον Άρη δεν μπορεί να είναι αποσπασματική. Δεν μπορεί να αφορά μόνο στο κάζο του περασμένου Σαββάτου. Αυτό, ούτως ή άλλως, δεν διορθώνεται.

Η επανόρθωση πρέπει να είναι συνολική, σε πολλά επίπεδα, όπου... πονάει ο Άρης. Και η αλήθεια είναι πως πονάει σε πολλούς τομείς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.