Ακόμη και τη νέα φανέλα θα αρέσει ο κόσμος, αν ο ΠΑΟΚ πετύχει τους στόχους του

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Αυγούστου 2020

Αγαπητή Metrosport,  

Με... πολύ μεγάλη υπερηφάνεια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε τη νέα φανέλα και, μάλιστα, όπως διάβασα, η ιδέα να είναι πολύ ψιλές οι ρίγες ανήκει στην ίδια και όχι στην εταιρεία που ντύνει την ομάδα. Αν ο εμπνευστής ή οι εμπνευστές της νέας φανέλας είχαν την παραμικρή σχέση με την καλαισθησία, εύκολα θα καταλάβαιναν ότι περισσότερο με κατάδικους φυλακισμένους θα μοιάζουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ φορώντας αυτή την… πιτζάμα. Κι αν είχαν την παραμικρή σχέση με την προϊστορία του ίδιου του ΠΑΟΚ, θα αναγνώριζαν ότι η πιο ωραία, η πιο αρχοντική, η... πιο ΠΑΟΚ φανέλα όλων των εποχών ήταν η φανέλα με τη χοντρή ρίγα, που φορούσε η ομάδα περίπου στα μισά από τα χρόνια της δεκαετίας του 1970.  

Προσωπικά, τη βρίσκω από… λελεδίστικη μέχρι αστεία. Παρακαλούσα να δούμε επιτέλους ΠΑΟΚ με πιο χοντρή ρίγα κι αντί να τη χοντραίνουν στη νέα φανέλα την έκαναν πιο ψιλή από ποτέ. Μου θύμισαν το σκυλί του Λούκι Λουκ, τον Ραν Ταν Πλαν, που πάντα αντιλαμβανόταν το αντίθετο από αυτό που συνέβαινε και πάντα έκανε το ανάποδο από αυτό που έπρεπε.  

Αν μη τι άλλο, θα μπορούσαν να αντιγράψουν κάποια από τις πολλές φανταστικές φανέλες της Γιουβέντους, που είναι μόνιμη πρωταθλήτρια σε κομψότητα, σε φινέτσα, σε στιλ. Ακόμη και με πολύ ψιλές ρίγες, οι φανέλες της είναι “άπαιχτες”. Αποπνέουν αρχοντιά και όχι κακομοιριά… Τέλος πάντων. Το βασικό πρόβλημα δεν είναι η φανέλα. Μια χαρά θα την αρέσει ο κόσμος και μια χαρά θα την πουλήσει η μπουτίκ αν η ομάδα αρχίσει να “πετάει” από επιτυχία σε επιτυχία. Κανείς δεν θα “κολλήσει” στη φανέλα αν ο φετινός ΠΑΟΚ είναι αληθινός ΠΑΟΚ κι αν επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών, επιτυγχάνοντας τους στόχους του. Και… κόκκινα να φορέσει, όλοι θα τον αποθεώσουν και όλοι θα τρέξουν να αγοράσουν την κόκκινη φανέλα για να έχουν να θυμούνται μια θριαμβευτική σεζόν. 

Αυτό είναι το κυρίως ζητούμενο κι αυτό είναι το στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν διοίκηση, παίκτες και προπονητής.  

ΥΓ. Αυτοί που, αντί να φορούν μάσκα, κρεμούν μπροστά στη μούρη τους εκείνο το πλέξι γκλας, τι παριστάνουν; Τους ήρωες που κοροϊδεύουν τον κορωνοιό, ή τους ηλίθιους που κοροϊδεύουν τον εαυτό τους;  

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.