Ακόμη και με δεμένα, τα χέρια του Ραζβάν…

Αρις Νικολάκης18 Ιανουαρίου 2023

Αν κάτι μπορεί να πάει λάθος, θα πάει. Νόμος του Μέρφι, λένε. Ε, καιρός είναι του ΠΑΟΚ, να …παρανομήσει! Να μην αφήσει να πάει λάθος ό,τι μπορεί, να πάει. Αν κι απόψε ο χαρακτήρας του αγώνα είναι διαφορετικός. Παίζει τη μισή πρόκριση (καλώς εχόντων των πραγμάτων για τη συνέχεια) για τον εφετινό τελικό του Κυπέλλου. Εν τούτοις τα παθήματα του στο Πρωτάθλημα χωρούν για μαθήματα στο Κύπελλο.

Παίζοντας καλή μπάλα (απαραίτητη προϋπόθεση…) και δη καλύτερη από τον Παναθηναϊκό, αξιοποιεί την ανωτερότητα του έγκαιρα. Δεν τρέχει με την ψυχή στο στόμα για τη νίκη στο τελειώματα. Εκεί, πάνω στο νήμα όπου ο Παναθηναϊκός έχει επιτυχίες κι ο ΠΑΟΚ αποτυχίες…

Πρώτο μέλημα λοιπόν, απόψε στην Τούμπα να παίξει ο ΠΑΟΚ καλή μπάλα. Αυτός ο ΠΑΟΚ με αυτές τις πολλές απουσίες κόντρα σε αυτόν τον Παναθηναϊκό με τις πολλές παρουσίες. Έχει παίξει καλή μπάλα ο ΠΑΟΚ σε αγώνες με πολλές απουσίες. Ως εκ τούτου έχει βάση η απαίτηση του κόσμου του, να παίξει κι απόψε.

Αυτό είναι το ένα στην εξίσωση για τη νίκη. Και το άλλο ένα; Παίζοντας κάνει ευκαιρίες και τις αξιοποιεί. Ένα κι ένα ίσον νίκη. Ήτοι, μισή πρόκριση στον εφετινό τελικό του Κυπέλλου.

Φυσικά, δεν είναι εύκολη η υπόθεση η εξίσωση αυτή. Έχει υψηλότατο βαθμό δυσκολίας η επίλυση της. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μία εκτός έδρας νίκη. Ο ΠΑΟΚ από μία εντός έδρας ισοπαλία. Ο Παναθηναϊκός έχει τη ρεβάνς εντός. Ο ΠΑΟΚ εκτός…

Θα μπορούσαμε, να αραδιάσουμε κι άλλα πολλά τέτοια στοιχεία. θα

Είναι σα να αραδιάζουμε τα υλικά για μία συνταγή για ένα νέο μαγείρεμα. Δεν έχει ανάλογο ίδιο, βλέπετε. Υπό αυτά τα στοιχεία… Τις συνθήκες εάν θέλετε… Δεν έχουν δοκιμασθεί οι συνταγές μήτε του «δικέφαλου», μήτε του «τριφυλλιού». Ναι αλλά, σημασία για την επιτυχία της μίας ή της άλλης συνταγές έχει το… μαγείρεμα. Σημασία έχει κι ο… μάγειρας!

Θεωρείται δεδομένη η μάχη των πάγκων στην σκακιέρα της Τούμπας. Πολλά – εάν όχι όλα ή τα περισσότερα – θα κριθούν από την στρατηγική των δυο προπονητών. Αμφότεροι είναι προπονητές με ξεχωριστή ψυχική και πνευματική σχέση με τις ομάδες τους. Από τα χέρια τους κυρίως αλλά και από τα πόδια των παικτών – τους οποίους θα επιλέξουν για τον ξεχωριστό χαρακτήρα του αποψινού αγώνα - εξαρτάται η εξέλιξη του πρώτου Προημιτελικού.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με το πληρέστερο απουσιολόγιο έχει περισσότερες επιλογές. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με το ελλιπέστερο έχει λιγότερες. Κι εδώ επιτρέψτε μας, σας παρακαλούμε πολύ, να θεωρούμε την απόδοση ισχύος από κάθε επιλογή σοβαρότερο κριτήριο έκβασης του αγώνα.

Ο Ρουμάνος προπονητής από την πρώτη σέντρα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου με ελλιπές και σε ποιότητα και σε ποσότητα ρόστερ παίζει. Μετρά επιτυχίες. Μετρά κι αποτυχίες. Με σχετικά ίδιες συνθήκες έπαιξε και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και στην Τούμπα με τον ΟΦΗ. Στον εκτός έδρας αγώνα έπαιξε καλή μπάλα. Έχασε ευκαιρίες. Χάρισε δυο βαθμούς. Στον εντός; Δεν έπαιξε καλή μπάλα. Άφησε δυο βαθμούς.

Για να επιμείνουμε. Εάν κι εφ’ όσον ο Ραζβάν Λουτσέσκου εντόπισε την αιτία της διαφοράς απόδοσης ισχύος από τον έναν αγώνα στον άλλον. Θα την εξαλείψει στον τρίτο, τον αποψινό. Διαφωνείτε;

Και για να καταλήξουμε. Ο ΠΑΟΚ μπορεί, να παίξει καλή μπάλα ακόμη με δεμένα – λόγω απουσιών, για την οικονομία της συζήτησης μας - τα χέρια του προπονητή του. Το έχει ήδη κάνει. Γιατί να μην το ξανακάνει; Αρκεί τα παθήματα όταν δεν το έκανε, να γίνουν μαθήματα, για να το ξανακάνει. Τόσο απλά…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.