Ακίνδυνος Αρης, επικίνδυνος διαιτητής

Γιώργος Στράντζαλης10 Μαΐου 2021

Στην Τούμπα επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες που εκφράστηκαν από πλευράς Αρη στο άκουσμα τού ορισμού του Λευκορώσου διαιτητή ο οποίος σε διάστημα ενός μήνα, σε δύο παιχνίδια, καταλόγισε τρία πέναλτι σε βάρος των Κιτρινόμαυρων. Δεν είναι μόνο το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του ΠΑΟΚ, στο οποίο ο Λούκας Σάσα διώχνει την μπάλα και πάνω στον βηματισμό του πατάει τον Κρμέντσικ ενώ η μπάλα είχε φύγει εκτός γραμμών. Είναι και ο μη καταλογισμός του φάουλ πάνω στον Μπρούνο Γκάμα, στη φάση απ’ όπου ξεκινάει το δεύτερο γκολ. 

Όπως επίσης και οι λανθασμένες αποφάσεις που πήρε στο “μοίρασμα” των καρτών. Θα μπορούσε να είχε αποβάλλει, με δεύτερη κίτρινη, τον Μιχαηλίδη, όπως φυσικά και τον Γκάμα στο σκληρό του μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια. Όσο και να μην θέλει η ΠΑΕ να ασχολείται με τη διαιτησία, άλλο τόσο την αναγκάζουν οι αποφάσεις των διαιτητών που ορίζει τελευταία ο Κλάντεμπεργκ. Αυτή βέβαια είναι η μία όψη του χθεσινού ντέρμπι και της ήττας του Αρη από τον ΠΑΟΚ. Γιατί αγωνιστικά, η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν... ξενέρωτη και κατώτερη των προσδοκιών για άλλο ένα ντέρμπι στα play off. 

Η αλλαγή σχηματισμού από τον προπονητή έγινε στη λογική να προσαρμόσει το παιχνίδι της ομάδας του σε αυτό του αντιπάλου, αλλά στην πράξη φάνηκε ότι πρόκειται για κάτι νέο και αδούλευτο. Σε αμυντικό επίπεδο πάντως ο συγκεκριμένος σχηματισμός με τα τρία στόπερ και το “φόρτωμα” του άξονα, λειτούργησε αποτελεσματικά. Eιδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι Κιτρινόμαυροι απειλήθηκαν μόνο με ένα στημένο του Βιεϊρίνια. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ είχε πρωτοβουλία και κατοχή, αλλά ήταν φλύαρος. Σε κομμάτι δημιουργίας, ωστόσο, ο συγκεκριμένος σχηματισμός δεν λειτούργησε. 

Ο Αρης έκανε ίσως το πιο… ακίνδυνο παιχνίδι του επιθετικά στη φετινή σεζόν. Εμφανίστηκε ελάχιστα δημιουργικός και δυσκολεύτηκε ακόμη και να κρατήσει μπάλα. Το σχέδιο με τον Σίλβα στην κορυφή δεν βγήκε, ο Ματέο Γκαρσία δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες δημιουργικά, ούτε πήρε βοήθειες η ομάδα από τον άξονα. Kανείς δεν μπορεί να προβλέψει βέβαια ποια θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη του χθεσινού ντέρμπι αν ο Λευκορώσος δεν έκρινε το αποτέλεσμα με το πέναλτι που έδωσε, καθώς ο (κακός) Αρης ανάγκασε τον (καλύτερο χθες) ΠΑΟΚ να προσαρμοστεί στο χαμηλό τέμπο έχοντας απλά υψηλά ποσοστά κατοχής. 

Ο Μάντζιος, όπως πήγαινε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, θα περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να βγάλει τα “κρυφά χαρτιά” του (βλ. Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Μάνος), αλλά όταν το έκανε οι ισορροπίες στο παιχνίδι είχαν ήδη αλλάξει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.