Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων: Ιστορική άνοδος στην Volley League γυναικών

Στέλιος Παρθενάκης08 Μαΐου 2023

Την άνοδο στην Volley League γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία τους πανηγυρίζουν οι Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στον τρίτο τελικό ανόδου της Pre League επιβλήθηκαν των Αμαζόνων με 3-1 σετ και με 2-1 νίκες αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια στην κατηγορία και πήρε το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ.

Τα Πεύκα πήραν δίκαια το παιχνίδι, καθώς ήταν ανώτερα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και με πρωταγωνίστρια στην επίθεση την Καραφουλίδου και άξιες συμπαραστάτριες τις Δρακουλίδου, Μάγκντιτς και Κομλένοβιτς έφτασαν στην άνοδο. Από την άλλη οι Αμαζόνες πάλεψαν όσο μπορούσαν, έχασαν τα δύο πρώτα σετ σχετικά εύκολα, ανέβηκαν στο τρίτο όπου το κατέκτησαν και μείωσαν σε 2-1 αλλά στο τέταρτο δεν άντεξαν από την πίεση των γηπεδούχων.

Φυσικά, μια προσπάθεια 9 μηνών πανηγυρίστηκε δεόντως και τα επινίκια θα γίνουν με βραδινή έξοδο μέσα στην εβδομάδα, για να γιορταστεί η μεγαλύτερη επιτυχία στα 15 χρόνια του τμήματος! Η «Μ» μίλησε με τον Παρασκευά Μουρατίδη, τον Γιάννη Χαριτωνίδη και την Κωνσταντίνα Δρακουλίδου για αυτό το κατόρθωμα, μιας και ήρθε μέσα από μεγάλη προσπάθεια χρόνων και πίστης!

Γιάννης Χαριτωνίδης: «Σπουδαία επιτυχία για όλους μας»

Ο Γιάννης Χαριτωνίδης ανέλαβε την περσινή χρονιά και άφησε το αποτύπωμά του στην ομάδα.«Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Υπήρχαν πέντε ομάδες που είχαν τις ίδιες πιθανότητες να ανέβουν. Στο τέλος τα καταφέραμε, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου, στη διοίκηση, μπράβο στα κορίτσια μου για την επιτυχία τους, αλλά μπράβο και στις αντίπαλες παίκτριες. Ολο αυτό ήρθε μέσα από ομαδική δουλειά και συνέπεια. Νομίζω ό,τι δίκαια η ομάδα μας κατέκτησε την άνοδο και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι από αυτήν την επιτυχία. Μας γεμίζει χαρά για το μέλλον και ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια σε όλους όσους ήταν δίπλα μας».

Κωνσταντίνα Δρακουλίδου: «Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει»

Μια επιτυχία ανήκει σε όλους τους συντελεστές, αλλά πολλές φορές τη δύσκολη δουλειά την κάνουν οι πρωταγωνιστές μέσα στο παρκέ. Η αρχηγός Κωνσταντίνα Δρακουλίδου και οι υπόλοιπες παίκτριες πλέουν από το Σάββατο σε πελάγη ευτυχίας. «Τι να πω, ακόμα δεν το έχω πιστέψει. Πετύχαμε έναν στόχο που τον είχαμε από την αρχή της χρονιάς. Παρά τις ατυχίες και κάποιες ήττες που κόστισαν, πετύχαμε την άνοδο και είμαστε πολύ περήφανες για αυτό. Από τις 17 Αυγούστου όλοι μαζί διοίκηση, ομάδα, κόσμος και προπονητικό τιμ είχαμε έναν στόχο, την άνοδο. Ήρθε μέσα από πολλή δουλειά και πίστη. Η ομάδα έχει αρκετά νεαρό μέσο όρο ηλικίας, εκτός από τις ξένες. Ποτέ δεν τα παρατήσαμε, η διοίκηση ήταν σε όλα κοντά μας, συγχαρητήρια σε όλους. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και τώρα θέλουμε να απολαύσουμε τους κόπους μας».

Παρασκευάς Μουρατίδης: «Δικαίωση κόπων και μεγάλης προσπάθειας»

Ο Παρασκευάς Μουρατίδης αν και είναι ευρύτερα γνωστός από το μπάσκετ γνωρίζει πολύ καλά την προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία 15 χρόνια στις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο.

Για τη δωδεκαμελή διοίκηση του συλλόγου και τις 3-4 οικογένειες που στηρίζουν όλο αυτό το εγχείρημα πρόκειται για τη σπουδαιότερη επιτυχία. «Για μας η άνοδος αποτελεί μεγάλο επίτευγμα και όσοι δε το έζησαν δεν ξέρουν τη δουλειά και προσπάθεια έχει γίνει. Η συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία αποτελεί τεράστια επιτυχία και ελπίζω να έχουμε τη στήριξη από όλους τους τοπικούς φορείς για την επόμενη σεζόν. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, νιώθουμε δικαίωση των κόπων μας», τόνισε στη «Μ».

Εν κατακλείδι, η όλη η οικογένεια του συλλόγου κατάφερε μια σπουδαία άνοδο από κάθε άποψη στην Volley League γυναικών!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.