Άγνωστο πότε θα μάθουμε τη φετινή τελική βαθμολογία ελέω ΟΣΦΠ, Μαρινάκη

Στέλιος Γρηγοριάδης05 Ιουνίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα να τελειώνει ένα Πρωτάθλημα και να μην ξέρουμε τη βαθμολογία. Το δικό μας Πρωτάθλημα είναι ίσως το μοναδικό στον πλανήτη γη που δεν παίζεται μόνο στα γήπεδα, αλλά και στα δικαστήρια. Αθλητικά και πολιτικά. Ενίοτε, όπως φέτος, δεν μας φτάνουν ούτε τα γήπεδα, ούτε και τα δικαστήρια για να φτάσουμε στην τελική βαθμολογία. Χρειαζόμαστε την εξωγηπεδική και εξωδικαστική επιτροπή που λέγεται Ε.Ε.Α. Και επειδή οι δικαστές της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ είτε είναι ευθυνόφοβοι, είτε είναι κάτι άλλο, χρειαζόμαστε και το διεθνές... ημιδικαστικό σώμα που διαιτητεύει σε αθλητικές διαφορές και λέγεται CAS. Πιο περίπλοκο δεν γίνεται.

Αν πας σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και προσπαθήσεις να εξηγήσεις πώς θα διαμορφωθεί φέτος η τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος, το πιθανότερο είναι να σε χτυπήσουν γιατί θα νομίζουν ότι τους κοροϊδεύεις. Εμείς, ωστόσο, στην Ελλάδα του 2020, επιμένουμε. Επιμένουμε να γινόμαστε ολοένα και χειρότεροι. Να το κάνουμε ακόμη πιο δύσκολο, ακόμη πιο περίπλοκο και, τελικά, ακόμη πιο αποκρουστικό για τον φίλαθλο, που θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο για να βλέπει την ομάδα του, αλλά ποτέ δεν ξέρει αν αυτό που βλέπει και αυτό που προκύπτει ως αποτέλεσμα του κάθε αγώνα θα μείνει ανεπηρέαστο από τη διαπλοκή και από τις δικαστικές αποφάσεις, όταν, βέβαια, δεν έχει ήδη επηρεαστεί από τη διαιτησία...

Για να λέμε, πάντως, του στραβού το δίκιο, φέτος δεν θα είχαμε αστερίσκους, αν δεν υπήρχε αυτή η έντιμη ομάδα που λέγεται Ολυμπιακός. Μια ομάδα πεντακάθαρη, που κόπτεται για τη γνησιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν ανέχεται την παραμικρή παρατυπία. Μια ομάδα που θεώρησε ότι αδικείται κατάφωρα και έκανε τον κόσμο άνω-κάτω με τις διαμαρτυρίες της στον Αυγενάκη και την ΟΥΕΦΑ. Μια ομάδα που άρχισε να μηνύει τους διαιτητές. Μια ομάδα οι “αξιωματούχοι” της οποίας τρομοκρατούσαν τους διαιτητές με εισβολή είτε στα αποδυτήριά τους, είτε στις αίθουσες του VAR. Μια ομάδα, που, όταν παρ' όλα αυτά, πίστεψε ότι ούτε φέτος θα κατακτήσει κάποιον τίτλο, ανακάλυψε το θέμα της πολυϊδιοκτησίας για να εξουδετερώσει τον έναν και μοναδικό ανταγωνιστή της, που λέγεται ΠΑΟΚ. Όλα αυτά, όχι απλώς υπό την ένοχη σιωπή και αδράνεια όλου του συστήματος, αλλά και με τις ευλογίες του Αυγενάκη, που παρήγγειλε τη γνωστή εισήγηση της Ε.Ε.Α. και την τραγελαφική στάση των δικαστών δύο πειθαρχικών επιτροπών, που έκριναν ότι έπρεπε να “χτυπήσουν” προσοχή μπροστά στους Αρκούδηδες και τις Μαρούπες.

Ταυτόχρονα, άρχισαν να “τρέχουν” και δύο άλλες υποθέσεις. Ο άσπιλος ιδιοκτήτης του έντιμου Ολυμπιακού κάθισε στο σκαμνί των πολιτικών δικαστηρίων για στημένους αγώνες και παράνομο στοιχηματισμό, ενώ, για τους ίδιους λόγους, κατηγορήθηκε και αυτός και η ομάδα του από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, με εισήγηση για υποβιβασμό της ομάδας και ισόβιο αποκλεισμό του ιδιοκτήτη. Ναι, έχουμε κι αυτές τις... λεπτομέρειες. Τις οποίες, όμως (και εδώ είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ) δεν προκάλεσε ούτε η ομάδα που λέγεται ΠΑΟΚ, ούτε καμία άλλη. Στη μία περίπτωση επενέβη η Δικαιοσύνη και στην άλλη η Επιτροπή Δεοντολογίας, χωρίς να διατάξει κανείς και χωρίς να παραγγείλει καμία απόφαση ή εισήγηση...

ΥΓ. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κάθε πικραμένος, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να μάθουμε τη φετινή τελική βαθμολογία. Ένας Θεός ξέρει πότε θα τελεσιδικήσουν όλες οι υποθέσεις. Κατά τα άλλα, τώρα που ξαναρχίζει το Πρωτάθλημα, θα χαρούμε επιτέλους και πάλι... μπαλίτσα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.