Άγιαξ: Ο ιστορικός διασυρμός στο Klassieker και το συνολικό 10-0!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας08 Απριλίου 2024

Ποτέ άλλοτε... Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Άγιαξ γνώρισε τέτοιο διασυρμό, μετά από την εκκωφαντική του ήττα με 6-0 στο Klassieker από τη Φέγενορντ. Στραπάτσο μεγάλο, με τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο και ιστορικό ρεκόρ.

Ήττα με έξι γκολ διαφορά; Ποτέ άλλοτε... Εφιάλτης.

Συν τοις άλλοις, είναι χαρακτηριστικό ότι και στα δύο ντέρμπι με τη Φέγενορντ ο Άγιαξ δεν έβαλε γκολ. Έχασε με 4-0 στο εντός έδρας παιχνίδι, ενώ δέχθηκε και έξι γκολ στο ντέρμπι της Κυριακής (7/4).

Το 6-0 ήταν παράλληλα η πιο βαριά ήττα στην ιστορία των Klassieker!

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, για όσους δε θυμούνται ότι στο πρώτο παιχνίδι είχαν γίνει μάλιστα και σοβαρά επεισόδια από τους οπαδούς του Άγιαξ, με συνέπεια το ματς να διακοπεί. Το σκορ ήταν μάλιστα στο 3-0 για τη Φέγενορντ και τελικά να ολοκληρωθεί σε δύο... δόσεις.

Οι οπαδοί του Άγιαξ δεν μπορούσαν προφανώς να αντέξουν τον κατήφορο και ξέσπασαν, ενώ οι παίκτες του Αίαντα στο παιχνίδι εκείνο, που είχε διακοπεί, είχαν κλειστεί μάλιστα στα αποδυτήρια, ελέω της έκρυθμης κατάστασης.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεικτικό της αποκαρδιωτικής εμφάνισης στο χθεσινό ντέρμπι για την ομάδα του Τζον φαν'τ Σχιπ ήταν πως σε όλο το 90λεπτο είχε μόλις μία τελική προσπάθεια, η οποία μάλιστα έγινε στο 83ο λεπτό!

Από την άλλη πλευρά, έγινε κι άλλο ρεκόρ. Ο Γιακούμπα Μίντε της Φέγενορντ έγραψε κι αυτός ιστορία, όπως είπε η ομάδα του, αφού στην ηλικία των 19 ετών και 260 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης με γκολ (δύο έβαλε στο ντέρμπι) και ασίστ στο Klassieker στην Eredivisie. Ο προηγούμενος, που το είχε καταφέρει ήταν ο Λεονάρντο πριν από 23 χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2001 σε ηλικία 18 ετών και 65 ημερών. Διαμάντι, όπως τον χαρακτηρίζει και ο Opta στην ολλανδική του έκδοση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.