Αγγλία: Σπάνε ρεκόρ οι συλλήψεις οπαδών του ποδοσφαίρου

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2022

Η δουλειά για τους αστυνομικούς της Μεγάλης Βρετανίας «φουντώνει» κάθε φορά που οι ποδοσφαιριστές πατάνε στο χορτάρι. Μαζί με το πρώτο σφύριγμα, μπαίνει σε λειτουργία και η σειρήνα του περιπολικού.

Και αυτό γιατί οι οπαδοί του ποδοσφαίρου βγαίνουν ολοένα και πιο συχνά εκτός ελέγχου και εκτός εαυτού. Σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την περσινή σεζόν διενεργήθηκαν 2,198 συλλήψεις, το υψηλότερο νούμερο από την σεζόν 2013-2014. Η ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι είναι πρώτοι σε συλλήψεις είναι η Γουέστ Χαμ με 95 με τις Μάντσεστερ Σίτι (76) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (72) να ακολουθούν και τις Λέστερ (59) και Έβερτον (58) να κλείνουν την πεντάδα.

Την σεζόν που αφήσαμε πίσω μας έγιναν συνολικά 411 εισβολές σε γήπεδο, νούμερο αυξημένο κατά 127% σε σχέση με την προ covid εποχή. Αύξηση παρατηρήθηκε και στις συλλήψεις για τα ματς της εθνικής Αγγλίας, που έφτασαν τις 38 σε σχέση με τις 18 τη σεζόν 2018-2019.Η αναλογία των συλλήψεων σε σχέση με την συμμετοχή των οπαδών που πηγαίνουν στα παιχνίδια πέρυσι ήταν 5,2 συλλήψεις ανά 100.000 φιλάθλους. Η υψηλότερη από τη σεζόν 2014-2015.

Ως λύση σε αυτά τα ανησυχητικά στατιστικά, την Τετάρτη (21/09) η Premier League ανακοίνωσε την εισαγωγή στο νομοθετικό πλαίσιο τιμωρίας ενός χρόνου, σε εντός κι εκτός έδρας ματς, για κάθε οπαδό που θα είναι ένοχος για εισβολή στο γήπεδο ή επειδή μεταφέρει ή χρησιμοποιεί πυροτεχνήματα. Στην περσινή σεζόν διατάχθηκαν 516 απαγορεύσεις για εισβολές σε γήπεδο, πυροτεχνήματα και ταραχή της δημόσιας. Η πιο συχνή σύλληψη αφορούσε την διατάραξη δημοσίας τάξης (36%) και ακολουθούσαν η βίαιη ανυποταγή (20%) και η εισβολή στο γήπεδο (14%).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.