«Αγγίζει το τέλειο ο Νταρίντα»

Γιώργος Στράντζαλης02 Μαρτίου 2023

Τα 13 χιλιόμετρα που κατέγραψε το κοντέρ του Βλάντιμιρ Νταρίντα, στον πρόσφατο αγώνα του Αρη με αντίπαλο τον Ατρόμητο, δεν το λες και μικρό κατόρθωμα, ειδικά αν αυτά συνδυαστούν με τη συνολική εικόνα και την επίδραση που είχε ο Τσέχος μέσος στο παιχνίδι της ομάδας. 

Δεν είναι μόνο ότι σκόραρε το πρώτο τέρμα και είχε συμμετοχή στο δεύτερο. Είναι ότι (και πάλι) ήταν παντού, κάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο τη δουλειά του στο γήπεδο! Γεγονός που αποτυπώνεται μέσα από τη στατιστική απεικόνιση, καθώς είχε 86 επαφές με την μπάλα, 93% (63/68) εύστοχες πάσες, τρεις πάσες κλειδιά, 6/8 μακρινές εύστοχες μεταβιβάσεις, ένα δοκάρι, 6/9 κερδισμένες μονομαχίες κι άλλα πόσα που δεν καταγράφονται μέσα από τη στατιστική. 

“Αγγίζει το τέλειο”, σχολίασε για το παιχνίδι του Νταρίντα, ο Σάκης Παντελίδης. Πολύπειρος γυμναστής με μεγάλη θητεία σε ομάδες της Super League, μεταξύ των οποίων και ο Αρης σε δύο διαφορετικές θητείες. “Είναι διαφορετικό να τρέχεις και να είσαι λειτουργικός και ουσιαστικός από το να τρέχεις άσκοπα μέσα στο γήπεδο”, απάντησε στη “Μ” όταν του αναθέσαμε να μας εξηγήσει το φαινόμενο “Βλάντιμιρ Νταρίντα” ο οποίος αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς του Αρη και έχει καταφέρει πολύ γρήγορα, μέσα από την παρουσία του στο γήπεδο, να αναδειχθεί σε παίκτη κλειδί. 

“Τα 13 χιλιόμετρα που έτρεξε είναι μεγάλο νούμερο για το επίπεδο της Super League και τον ρυθμό που έχει το Πρωτάθλημα. Αγγίζουν το τέλειο τα τρεξίματά του. Δεν είναι τόσο η ποσότητα που εντυπωσιάζει, περισσότερο είναι η ποιότητα των τρεξιμάτων του που αξίζει αναφοράς. Κι αυτό αποτυπώνεται από τη συνολική του εικόνα στο γήπεδο”, πρόσθεσε. Ο Τσέχος είναι το μηχανάκι στο κέντρο του Αρη και κρίνοντας από τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας ένα είναι το συμπέρασμα: αν Εάν είναι αυτός καλά θα είναι καλά και ο Αρης.

 «Είναι τρομερά ευφυής και ξέρει πού να κινηθεί»

 Σύμφωνα με τις μετρήσεις στον αγώνα με τον Ατρόμητο, ο 32χρονος μέσος είχε 1.195 μέτρα high speed, εκ των οποίων τα 217 μ. έγιναν σε sprint. Δηλαδή, σε ταχύτητες πάνω του 19,8 που είναι ο μέσος όρος τιμών μέτρησης των high speed. 

“Το εντυπωσιακό είναι πως ο Νταρίντα λειτουργεί ουσιαστικά για το σύνολο. Για να πιάσει αυτά τα νούμερα σημαίνει ότι έκανε box to box διαδρομές, ότι ήταν απόλυτα συμμετοχικός στο transition (άμυνα και επίθεση). Φαίνεται ότι έχει τρομερή αντίληψη και ποδοσφαιρική ευφυΐα. Γνωρίζει τους χώρους που πρέπει να κινηθεί και πώς πρέπει να τους καλύψει. Γνωρίζει ακριβώς πού κινδυνεύει η ομάδα του αλλά και πού να κινηθεί για να γίνει ο ίδιος επικίνδυνος”, υποστήριξε ο Σάκης Παντελίδης. 

“Έχει το background, την προσωπικότητα και είναι μια ηγετική φυσιογνωμία. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια έπαιζε σε υψηλό επίπεδο στη Γερμανία”, συμπλήρωσε. Και μάλλον ούτε τυχαίο είναι το προσωνύμιο του “μαραθωνοδρόμου”, που απέδωσαν οι Γερμανοί στον Βλάντιμιρ Νταρίντα, από την εποχή που αγωνιζόταν στη Φράιμπουργκ και ο μέσος όρος χιλιομέτρων που “κατάπινε” ανά αγώνα έφτανε στα 12.6 χλμ..

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.