«Άγεται και φέρεται η ΕΕΑ, πρώτη φορά βλέπω τέτοια σπουδή»

Χάρης Δημαράς08 Φεβρουαρίου 2020

Ο γνωστός δικηγόρος Πάρης Ατλαμάζογλου μίλησε στο Χάρη Δημαρά και την εκπομπή «Action Zone» για τις υποθέσεις του ΠΑΟΚ και του Άρη στην ΕΕΑ και τη FIFA αντίστοιχα, παραθέτοντας την δική του εκτίμηση για όσα συμβαίνουν.

Εξέφρασε την απορία του για το ότι δεν έχει εκδοθεί το σκεπτικό της απόφασης για τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως πρώτη φορά βλέπει την επιτροπή να λειτουργεί με τέτοια ταχύτητα. Στην ουσία της υπόθεσης σημείωσε ότι με βάση τα γεγονότα δεν βλέπει πως μπορεί να στοιχειοθετηθεί συνιδιοκτησία, ενώ έκανε λόγο για «επιτροπή που άγεται και φέρεται».

«Τα πραγματκά περιστατικά δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά και πληροφορούμαστε μόνο από τα σάιτ. Δεν προκύπτει από αυτά το ότι υπάρχει παραβίαση νόμου. Για να εξάγουμε όμως συμπεράσματα πρέπει να έχουμε γνώση των εγγράφων της υπόθεσης, τα οποία είναι ουσιαστικά για ασφαλή συμπεράσματα. Με ξενίζει το γεγονός ότι βγήκε απόσπασμα της απόφασης στη δημοσιότητα και δεν έχει δοθεί η αιτιολογία αυτής της απόφασης. Είναι περίεργο και το ότι την ώρα εκείνη έπαιζε ο ΠΑΟΚ αγώνα. Ο απλός φίλαθλος αντιλαμβάνεται ότι έχουμε μια επιτροπή που άγεται και φέρεται από τα θέλω κάποιων ανθρώπων. Δεν είναι δικό μου συμπέρασμα αυτό. Οι ίδιοι έδωσαν το δικαίωμα. Το ένα μέλος της επιτροπής κατηγορεί το άλλο. Όταν έχουμε μια τόσο σοβαρή υπόθεση πρέπει να σκύψουμε στα έγγραφα της δικογραφίας και το αν στοιχειοθετείται μια απόφαης ή όχι. Ειδικά όταν μιλάμε για μια απόφαση που ίσως κρίνει και τον πρωταθλητή. Όταν μια επιτροπή εκλέγεται από συγκεκριμένους ανθρώπους ίσως υπάρχει και ένας επηρεασμός. Στην Ελλάδα ζούμε, τα μάτια μας έχουν δει τόσα πολλά. Όταν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, η καχυποψία παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Η απόφαση πρέπει να δίκαιη και να στοιχειοθετείται από πραγματικά γεγονότα».

Για το άρθρο που αναφέρεται στην πολυιδιοκτησία:

«Το άρθρο 69 μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Μιλάει για την πολυιδιοκτησία και αναφέρει με ποιους τρόπους μπορεί ένα άτομο ή μια εταιρία να συμμετέχει σε άλλη εταιρία και να συντρέχει η πολυιδιοκτησία. Από τις πληροφορίες που έχω μέσα από τα αθλητικά σάιτ δε βλέπω να συντρέχει περίπτωση συνιδιοκτησίας, με επιφύλαξη, χωρίς να ξέρω όλα τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, από αυτά που ξέρω, αυτό λέω».

Για τις καταγγελίες για την ΕΕΑ:

«To παρασκήνιο είναι έντονο στα αθλητικά δρώμενα και πρέπει να έχουμε εικόνα όλων των γεγονότων. Από αυτή την απόφαση κρίνεται ένα πρωτάθλημα, η επιτροπή έπρεπε να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο. Έπρεπε να δώσει και το σκεπτικό της απόφασης. Μεγαλώνει την καχυποψία και αναγκαστικά πρέπει να περιμένουμε. Έχω παραστεί σε αυτή την επιτροπή πολλές φορές και μου έκανε εντύπωση η ταχύτητα που έδρασε σε αυτή την περίπτωση. Για υπόθεσή μου έκανα να παρω έγγραφο περισσότερο από δύο μήνες. Βλεπουμε μια σπουδή που δε δικαιολογείται από την ΕΕΑ. Συνδυαζόμενη αυτή η σπουδή με τα υπόλοιπα γεγονότα, μεγαλώνει η καχυποψία για την Επιτροπή.

Πρώτα απ όλα τα ίδια τα μέλη της επιτροπής έπρεπε να προστατεύσουν το κύρος της επιτροπής. Με αυτή τη συμπεριφορά οδηγούν την επιτροπή στην ανυποληψία. Ποιος θα την πάρει στα σοβαρά όταν λέει το ένα μέλος ότι πηγε στην Ξάνθη και ρώτησε και το άλλο ότι ήρθε με έτοιμη την εισήγηση γραμμένη;».

Για την περίπτωση του Άρη:

«Στον Άρη είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Υπάρχει μια τελεσίδικη απόφαση και είναι στο στάδιο της εκτέλεσης. Τα έγγραφα από τη FIFA μιλάνε για εκτέλεση, δηλαδή απαγόρευση μεταγραφών. Είτε να αγοράσει είτε να πουλήσει. Είναι λεπτό το θέμα. Μέχρι τον Μαίο του ‘18 η FIFA είχε διαφορετική προσέγγιση και απάλλασσε τις ΠΑΕ. Από τότε άλλαξε κατεύθυνση και ανεξάρτητα αν υπάρχει νέα ΠΑΕ, υιοθετεί την άποψη ότι πρέπει να αναλάβει και τα χρέη της παλιάς. Δεν ξέρω αν υπάρχει θεραπεία. Η ομάδα κάνει κάποιες ενέργειες για να αλλάξει η FIFA τη στάση της. Με αυτές τις πληροφορίες που έχουμε δύσκολα αλλάζει μια τέτοια απόφαση. Όταν επιμένει η FIFA, δύσκολα αυτό αλλάζει. Πιο πρόσφατα είχε χειριστεί την υπόθεση του Γεωργιάδη και του Τάτου. Εκτιμώ από αυτά που γνωρίζω ότι είναι δύσκολη υπόθεση και δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει αλλαγή πλεύσης. Μιλάμε για εκτέλεση, δε μιλάμε για μια απλή κρίση».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.