Άγχωσε και αγχώθηκε αλλά νίκησε!

Metrosport Team04 Φεβρουαρίου 2022

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, όπως συνηθίζει άλλωστε, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και για ένα ημίωρο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Η ενδεκάδα που παράταξε ο Λουτσέσκου είχε αλλαγές με κυριότερη αυτή του Μουργκ στη θέση του τιμωρημένου Αογκούστο αλλά και του Βιερίνια στη θέση του Μπίσεσβαρ. Δεν ξεκούρασε Τσιγγάρα και Κούρτιτς. 

Χωρίς υπερβολή το σκορ ως το 30΄ θα έπρεπε να ήταν 0-3. Κλασσική ευκαιρία του Βιερίνια , σουτ και κεφαλιές του Κούρτιτς ο οποίος από αριστερά ήταν πολύ καλός , σουτ του Σίντκλεϊ και συνεχόμενες φάσεις έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα ο ΠΑΟΚ θα σκόραρε. Τα κατάφερε ύστερα από εξαίρετο γύρισμα του Κούρτιτς και ψύχραιμο πλασάρισμα του Μουργκ που γι’ αυτό το διάστημα «βγήκε» ως αλλαγή στον Λουτσέσκου. 

Γενικά ο Δικέφαλος πίεζε πολύ, έπαιρνε εύκολα τη μπάλα και δημιουργούσε δύσκολες καταστάσεις. Όμως μετά το γκολ και για ένα περίπου δεκάλεπτο, αντί να τιθασεύσει το ρυθμό ο προηγούμενος στο σκορ ΠΑΟΚ, ακολούθησε τον γρήγορο ρυθμό του Απόλλωνα σε ένα άναρχο παιχνίδι που δεν τον ευνοούσε καθόλου. 

Μάλιστα, γλύτωσε την ισοφάριση όταν σε διπλό άστοχο μαρκάρισμα κατ’ αρχήν του Μιχαηλίδη Ίγκανσον στον Γιαννιώτη και στη συνέχεια σε πολύ δύσκολο σουτ που κόντραρε πάνω στον Ίγκανσον ο Πασχαλάκης ήταν εκεί. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι παίκτες αντιλήφθηκαν το λάθος τους και πήγαν με το 0-1 στα αποδυτήρια χωρίς περεταίρω δυσκολίες. 

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλό για τον Δικέφαλο. Δεν είχε τόσες φάσεις για γκολ και η εικόνα του ήταν μέτρια. Οι παίκτες έβγαλαν κούραση. Στον αντίποδα ο Απόλλωνας σιγά- σιγά άρχισε να ανεβάζει στροφές, να εκμεταλλεύεται τις λάθος επιλογές και το έλλειμμα ενέργειας των παικτών του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να κάνει και αυτός δυο πολύ καλές ευκαιρίες. Αν θελήσουμε να συνοψίσουμε το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είχε ένα τρομερό ημίωρο στο οποίο θα έπρεπε να είχε καθαρίσει το ματς. 

Σε εκείνο το διάστημα είχε εξαιρετικούς τους Βιερίνια, Κούρτιτς, Μουργκ, Τσιγγάρα, με την αριστερή πλευρά να είναι σε καλύτερη κατάσταση και να δημιουργεί περισσότερο. Στο δεύτερο ημίχρονο όταν ήρθε ο Ζίφκοβιτς από αριστερά ανέβηκε για ένα διάστημα η επίθεση του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχαν οι κλασσικές ευκαιρίες πλην από τα σουτ του Βιερίνια και του Ζίφκοβιτς. Από την άλλη ο Τσιλούλης θα μπορούσε μετά το 80 να ισοφαρίσει και να βάλει στον ΠΑΟΚ ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα. 

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ πήρε με άγχος αυτό το παιχνίδι αλλά … το πήρε. Το μάθημα ίσως να είναι ότι στην τελική προσπάθεια , οι παίκτες επιβάλλεται να έχουν καθαρή σκέψη και καλή εκτέλεση. Γιατί τότε το παιχνίδι θα είχε κριθεί πολύ νωρίτερα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.