Αφρουδάκης στο Metropolis: «Έρχεται χρυσή δεκαετία για το πόλο»

Metrosport Team06 Αυγούστου 2021

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Αφρουδάκης και μίλησε για την μεγάλη πρόκριση της εθνικής πόλο των ανδρών στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θα είναι κρίμα μετά από τέτοια συγκλονιστική προσπάθεια να μην βρεθούμε στην κορυφή, έρχεται η χρυσή δεκαετία για το πόλο»!

«Πραγματικά ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές για το πόλο και τον ελληνικό αθλητισμό. Θα βρεθούμε σε τελικό Ολυμπιάδας και μόνο αυτή η επιτυχία μου βγάζει μεγάλη χαρά. Είμαστε χαρούμενοι που φέρνουμε μετάλλιο στην χώρα μας. Όμως η χαρά μας μετριάζεται λόγω των πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα τις τελευταίες μέρες. Το μυαλό μας είναι εκεί. Σίγουρα όμως πανηγυρίζουμε την πρόκριση στον τελικό και περιμένουμε τον αντίπαλό μας την Κυριακή για να δούμε τι χρώμα θα έχει το μετάλλιο. Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε προτίμηση. Οι Σέρβοι είναι οι κάτοχοι και έχουν παράδοση. 

Όποιος κι να είναι θα κάνουμε αυτά που έχουμε δουλέψει για να μπορέσουμε να φέρουμε το χρυσό στην Ελλάδα. Τα παιδιά δεν αφήνουν την μπάλα να περάσει από την γραμμή του τέρματος. Είναι συγκινητική η προσπάθειά τους. Ο τερματοφύλακας μας είναι σε τρομερή κατάσταση και μπορεί να είναι ο MVP του τουρνουά. Στην επίθεση έχουμε κάποια κενά διαστήματα, όμως δεν έχει προηγούμενο η άμυνά μας. Επειδή παρακολουθώ όλα τα αθλήματα πείτε μου μια ομάδα που είχε καλή άμυνα και δεν πήρε κάτι. Η Εθνική πάντα είναι ψηλά στα μάτια του κόσμου. Όλα αυτά τα χρόνια φτάναμε μέχρι την πηγή, αλλά δεν πίναμε νερό. Τώρα, ζητάμε τον κόσμο να μας αγαπήσει ακόμα περισσότερο. Πάντα ήμασταν κοντά σε μετάλλιο, αλλά δεν είχαμε φτάσει στην κορύφωσή μας. Αυτή την επιτυχία πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Δεν έχουμε ταβάνι. Όλοι έχουμε όρεξη για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον. 

Έρχεται μια χρυσή δεκαετία για το πόλο. Από το 2017 και μετά έχουμε τέσσερα χρυσά στις μικρότερες ηλικίες. Να μην μείνουμε σ΄ αυτή την γενιά. Θέλουμε πισίνες, αντικαταστάσεις θέλουμε γενικά πολλά γιατί ως άθλημα το πόλο έχει φέρει πολλές χαρές. Έχουμε πολλά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το πόλο, αλλά δεν βρίσκουν πισίνες για να αθληθούν. Αν δεν δουλέψεις, δεν μπορείς να διακριθείς. Εμείς το πήραμε αυτό από τη δεκαετία του 80 και το μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά. 

Επειδή συνήθιζα στο ξεκίνημα του τουρνουά να μην μιλάω και επειδή μας βγαίνει σε καλό, είπα μόνο στα παιδιά τα πανηγύρια να σταματήσουν και να ρίξουμε το βάρος στον αγώνα της Κυριακής γιατί είναι μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε το χρυσό. Θα είναι κρίμα μετά από τέτοια συγκλονιστική προσπάθεια να μην βρεθούμε στην κορυφή. Τα παιδιά με το που φτάσαμε στο Ολυμπιακό Χωριό σταμάτησαν τα χαμόγελα και θα επικεντρωθούν στον τελικό που έρχεται. Αυτά τα παιδιά μας ξεπέρασαν. Κάθε γενιά δίνει κάτι παραπάνω για την  επόμενη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.