Αφωνοι από το τρομερό boost του κόσμου

Γιώργος Στράντζαλης28 Μαρτίου 2024

Πέρασαν τέσσερις ημέρες από το event στην Πλατεία Αριστοτέλους και την εντυπωσιακή παρουσία χιλιάδων φιλάθλων του Αρη στην εκδήλωση εορτασμού των 110 χρόνων του συλλόγου και στα αποδυτήρια των «κίτρινων» ακόμη αποτελεί το βασικό αντικείμενο συζήτηση.

Η πολυπληθέστατη παρουσία των φιλάθλων στο «Κλ. Βικελίδης», λίγο πολύ, ήταν αναμενόμενη από τη συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών καθότι είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες για τον Αρη μέσα από τον παγκόσμιο ιστό και κατ’ επέκταση γνώριζαν τη μεγάλη δυναμική. Δίχως όμως να είχε υπάρξει παρελθόν προσωπικής επαφής (λόγω και των φετινών περιορισμών), αυτό που έζησαν στην Πλατεία Αριστοτέλους δεν ήταν απλά εκκωφαντικό αλλά κάτι φανταστικό στο μυαλό τους. Ισως και απρόσμενο.

Οι ποδοσφαιριστές αντιμετώπισαν τρομερή δυσκολία προσέγγισης της σκηνής λόγω της παρουσίας χιλιάδων φιλάθλων, της αγάπης που εισέπραξαν, των φωτογραφιών αλλά και των αυτόγραφων που υπέγραψαν. Κι αν για τους παλιότερους σαν τους Χουλιάν Κουέστα, Φραν Βέλεθ ήταν κάτι σύνηθες, για τους νεότερους ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ακόμη και για τον Ακη Μάντζιο ο οποίος θεωρείται και είναι μπαρουτοκαπνισμένος αφού ξέρει καλά τι εστί Αρης, δέχθηκε – ίσως και απρόσμενα – τόσο έντονη αγάπη. Αυτές οι εκδηλώσεις λατρείας συζητούνται ακόμη στα αποδυτήρια της ομάδας μαζί όμως με κάτι ακόμη. 

Την υποχρέωση κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας. Ακόμη κι αυτοί που δεν είχαν αντιληφθεί τη σημασία αυτού του στόχου, πλέον κατάλαβαν την αξία του. Σε κάθε περίσταση, ο κόσμος ζητούσε έναν τίτλο σα να πρόκειται για ό,τι σημαντικότερο μπορεί να συμβεί στη ζωή του. Δύο φορές ο Ακης Μάντζιος είπε ξεκάθαρα ότι άπαντες νιώθουν την υποχρέωση κατάκτησης αυτού του τίτλου. 

Αυτό συνειδητοποίησαν εξάλλου οι ποδοσφαιριστές γιατί αυτό τους ζήτησε ο κόσμος. Μένει να αποδειχθεί ότι το τρομερό boost που έδωσε ο κόσμος θα οδηγήσει την ομάδα στην… απόδραση από την εποχή της «ξηρασίας» και την εισαγωγή στην αντίστοιχη της κατάκτησης τίτλων. Ως ένα βαθμό, αυτόν τον παράλληλο στόχο είχε και η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους. Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής ήθελαν να αναδείξουν τη δυναμική του συλλόγου αλλά και να δώσουν στους παίκτες να καταλάβουν το μέγεθος αυτής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.