Αφήνουν τον Ολυμπιακό να παριστάνει τον προστάτη της αξιοπιστίας

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Αυγούστου 2020

Αγαπητή Metrosport,

O Κλάτενμπεργκ, o νέος, φυτευτός από την ΟΥΕΦΑ, αρχιδιαιτητής, ακόμη το σκέφτεται, λέει, αν θα συγκροτήσει την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας με Ελληνες ή με ξένους. Δεν έχει επιλέξει, δηλαδή, τους υφισταμένους και άμεσους συνεργάτες του, αλλά παίρνει συνεντεύξεις από διάφορους και σύντομα θα έχει καταλήξει. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός εξέφρασε την προτίμησή του και τοποθετήθηκε υπέρ των ξένων. Καλώς τον κι ας άργησε.

Κανονικά, ούτε ο Κλάτενμπεργκ έπρεπε να το σκέφτεται, ούτε κανείς άλλος. Είναι διασυρμός για τους Ελληνες διαιτητές, πρώην και νυν, αλλά εδώ έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χαϊρι, από την άποψη της διαιτησίας, μπορεί να δει μόνο με ξένους διαιτητές στο χόρτο, με ξένους διαιτητές στο VAR, με ξένους στελέχη της ΚΕΔ και ξένο αρχιδιαιτητή. Για τίποτε δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη τους Ελληνες. Οχι ότι οι ξένοι είναι αλάνθαστοι, αλλά έχουν ποιότητα και… αξιοπρέπεια. Επίσης, δεν επηρεάζονται από ονόματα ομάδων, ούτε αισθάνονται ότι έχουν εξάρτηση από τον όποιο μεγαλοπαράγοντα, διότι γι’ αυτούς ό,τι σημαίνει ο Ολυμπιακός σημαίνει και η Α.Ε. Διδυμοτείχου.

Το ωραίο είναι ότι ενώ ο Ολυμπιακός έδινε μάχη εναντίον των ξένων και ενώ αυτούς θεωρούσε υπαίτιους για το νταμπλ του ΠΑΟΚ το 2019, τώρα έγινε υπέρμαχός τους. Και το ακόμη πιο ωραίο, το πιο θλιβερό δηλαδή, είναι ότι καμία απολύτως άλλη ομάδα δεν έσπευσε να τοποθετηθεί. Οχι για να επιβάλει άποψη στον Κλάτενμπεργκ, αυτό είναι αδύνατο, αλλά για να σταλεί το μήνυμα ποιους προτιμά η πλειονότητα των ομάδων που μετέχουν στη Σούπερ Λίγκα. Δεν μπορεί την άποψη της πλειονότητας να την αγνοήσει ο Κλάτενμπεργκ. Δεν γίνεται, ας πούμε, οι 12, ή οι 14 ομάδες να θέλουν ξένους στην ΚΕΔ κι εκείνος να ορίσει Ελληνες, ή το αντίστροφο. Ομως, δεν μιλάει κανείς, λες και αυτό το ζήτημα δεν αφορά και στις υπόλοιπες ομάδες. Κι έτσι, αφήνουν μόνο του τον Ολυμπιακό να παριστάνει τον… εξυγιαντή της διαιτησίας και τον προστάτη της αξιοπιστίας του Πρωταθλήματος.

Επίσης, όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ και πάμπολλα χρόνια, καμία ΠΑΕ δεν πιέζει ώστε να κλείσουν οι άπειρες τρύπες που υπάρχουν στον Πειθαρχικό Κώδικα. Θα φτάσουμε πάλι στο σημείο οι ίδιοι οι αθλητικοί δικαστές να χαρακτηρίζουν γελοίους και διάτρητους τους κανονισμούς σύμφωνα με τους οποίους είναι υποχρεωμένοι να δικάσουν υποθέσεις, αλλά τώρα, αυτή την εποχή που θα έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, όλοι σφυρίζουν, όπως πάντα, αδιάφορα. Θα αρχίσουν πάλι, ένας-ένας, να “επαναστατούν” μόνο όταν το αγγούρι σφηνωθεί στον δικό τους πωπό.

ΥΓ. Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε νυχτομάγαζο στον Λαγανά της Ζακύνθου, επειδή δεν τηρούσε τα μέτρα για τον κορωνοιό. Εκεί, όμως, θα έπρεπε το πρόστιμο να είναι 100.000. Και στη Μύκονο, 1.000.000. Δεν είναι όλα ίσα και όμοια...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.