Αεροστεγή μυαλά! Ωφέλησαν κι ωφελούν…

Αρις Νικολάκης08 Μαρτίου 2022

Να μας συγχωρείτε – όσιο διαφωνείτε – αλλά… Αυτή η εκτόξευση της αισιοδοξίας όλων, μα όλων ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ δεν είναι πρωτόγνωρη εφέτος. Έχει βρεθεί και πάλι, στους ουρανούς η αισιοδοξία μετά από σερί επιτυχιών του Κυπελλούχου. Δίχως όμως, μεγάλη διάρκεια …πτήσης της!

Δεν αναφερόμαστε φυσικά, στα προ της πρώτης σέντρας του Πρωταθλήματος… μποφόρ. Και την ανώμαλη προσγείωση στη συνέχεια καθώς επικράτησε άπνοια αισιοδοξίας μετά. Αναφερόμαστε – κι ενώ στο μεταξύ άλλαξαν μυαλά προπονητές και παίκτες - σε μέχρι πρότινος εκτοξεύσεις αισιοδοξίας. Με πτήσεις της οι οποίες δεν διήρκησαν πολύ.

Όλα αυτά δε, μετά την παταγώδη (κι) εφετινή αποτυχία του ΠΑΟΚ στην διεκδίκηση ενός ακόμη του Πρωταθλήματος…

Ως εκ τούτων για ομάδα επιπέδου του ΠΑΟΚ τέτοιες …εκτοξεύσεις είναι καλό να αποφεύγονται. Και προς γνώση και συμμόρφωση επικαλούμαστε αρκετά πρόσφατες. Για ομάδες (του ανωτέρου, έτσι;) επιπέδου του ΠΑΟΚ δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί επειδή είναι στην δεύτερη θέση ενόψει πλέι οφ. Ή επειδή διεκδικεί το Κύπελλο ή επειδή διεκδικεί εκ νέου πρόκριση στην Ευρώπη.

Αν κι ο ΠΑΟΚ υπό (άκρως αντίξοες) συνθήκες είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με τρεις στόχους επί του παρόντος. Με άλλα λόγια; Ο ΠΑΟΚ … Αυτός ο ΠΑΟΚ με το ελλιπέστατο ρόστερ… Κατορθώνει με μεγάλα διαστήματα ορθής λειτουργίας και διαχείρισης δεδομένων, να ξεχωρίσει για τα πεπραγμένα του. Ακόμη κι αν σε αυτά είναι κι η διαφορά των δώδεκα βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Κι η οποία – κατά πως τα λέγαμε και χθες – δε περιποιεί τιμή για τον ΠΑΟΚ…

Περιποιεί όμως, τιμή και τον καθιστά ξεχωριστό η επιτυχημένη, επί του παρόντος, επική καθολική προσπάθεια του, να πρωταγωνιστεί διά έργων στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι ουχί απλά, δια λόγων. Αλίμονο λοιπόν, εάν στερηθούν των – αν μη τι άλλο – ευμενών κριτικών προπονητές και παίκτες του. Είχαν βυθισθεί στα έγκατα της γης στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Σκαρφάλωσαν στις παρυφές της κορυφής του Πρωταθλήματος. Συνάμα προελαύνουν σε Κύπελλο και Κόνφερνες Λιγκ. Δικαιούνται τα ευμενή σχόλια αλλά να μη λησμονούμε πως… Μηδέν προ του τέλους μακαρίζετε!

Οφείλουν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ, να θυμούνται πως σκαρφάλωσαν από τα έγκατα της γης στις παρυφές της κορυφής. Και πως προελαύνουν σε Κύπελλο και Κόνφερενς Λιγκ. Με δουλειά, με δουλειά, με δουλειά…. Με κάτω την μπάλα κι άπλετη αυτοκριτική… Με ανάληψη ευθυνών! Αυτή είναι η οδός του σκαρφαλώματος και της προέλασης, η οποία καταλήγει σε δικαίωση. Αυτή πρέπει να συνεχίσουν, να διαβαίνουν όλοι, μα όλοι στον ΠΑΟΚ. Δίχως ψηλά την μπάλα (είπαμε για την εκ νέου εκτόξευση της αισιοδοξίας όλων, μα όλων ανεξαιρέτως). Δίχως υψηλούς τόνους (καθώς πλημμυρίζουν τα media με επαίνους για εαυτούς κι αλλήλους). Δίχως έστω υποψία χαλάρωσης… Με τις ευθύνες οι οποίες αναλογούν στον καθένα…

Με δυο λόγια; Με αεροστεγή μυαλά! Αυτά ωφέλησαν κι αυτά ωφελούν τον ΠΑΟΚ.

Για να επιμένουμε εμείς περί τούτων. Και να μας συγχωρείτε – όσοι διαφωνείτε – αλλά … Όποιος καεί στο γάλα πρέπει να φυσά και στο γιαούρτι!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.