«Αέρας» ο ΠΑΟΚ, και τριάρα με άνεση

Πέτρος Χαριζακλής16 Δεκεμβρίου 2019

Αρθρογραφεί ο Γιώργος Καστάνης

Στους 34 βαθμούς είναι πλέον ο ΠΑΟΚ μετά την χθεσινή του άνετη επικράτηση επί του Παναιτωλικού, στους τέσσερις η ομάδα του Αγρινίου και από αυτή και μόνο την σύγκριση είναι σαφές πως η διαφορά των δύο ομάδων είναι χαώδης.

Ηταν αυτονόητη λοιπόν η χθεσινή νίκη με τον Δικέφαλο να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, να πετυχαίνει τρία γκολ, να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για άλλα γκολ, να μην μετρά ένα γκολ του Πέλκα μετά από υπόδειξη του VAR και γενικά να δείχνει ασταμάτητος για το Πρωτάθλημα.

Εφθασε αισίως στα 49 παιχνίδια το αήττητο του ΠΑΟΚ και αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα μέχρι το επόμενο. Ο Πέλκας ήταν αυτός που έδωσε ενέργεια και πέτυχε το πρώτο γκολ μετά από εξαιρετική συνεργασία του με τους Λημνιό και Γιαννούλη, ο Ακπομ έδωσε την ασίστ στον Λημνιό για το δεύτερο γκολ και το τρίτο σημειώθηκε από τον Αγγλο που έδειξε αναγεννημένος στα λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο ΠΑΟΚ καλπάζει, αυτή είναι η ουσία, όμως είχε και αμυντικά δύο ογκόλιθους. Τους Ινγκασον και Κρέσπο. Είναι απροσπέλαστοι, δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το δίδυμο και για να «χωρέσει» ο Βαρέλα στην ενδεκάδα, όπως έγινε χθες, μπορεί να γυρίσει τον σχηματισμό ο Φερέιρα στο 3-5-2, ειδικά στο παιχνίδι που θα λείψει ο Μάτος λόγω τιμωρίας.

Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί κάλλιστα να περάσει από την Νέα Σμύρνη την Πέμπτη και να κερδίσει τον Ατρόμητο την προπαραμονή των Χριστουγέννων για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το πιο σημαντικό είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, ακόμη και στο διάστημα που οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν έκαναν ευκαιρίες στην εστία του Ζίβκοβιτς και απέδειξε πως θα διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.