ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Μείωσε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ

Κωστής Παναγιώτου20 Φεβρουαρίου 2022

Η ΑΕΚ επικράτησε επί του ΠΑΣ Γιάννινα (2-0), χάρη στα τέρματα που σημείωσαν ο Πέτρος Μάνταλος και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στο δεύτερο ημίχρονο, με αυτή τη νίκη η Ένωση μείωσε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους έξι βαθμούς, ενώ οι Γιαννιώτες έμειναν στη 5η θέση, χάνοντας την ευκαιρία να προσπεράσουν τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έχουν τους ίδιους βαθμούς (36).

Οι "κιτρινόμαυροι" μετά από δύο συνεχόμενες ήττες σε Super League 1 ( από Ολυμπιακό ) και Κύπελλο ( από ΠΑΟΚ ) επέστρεψαν στις νίκες.

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήταν για τους φιλοξενούμενους, με τους παίκτες του Μεταξά να φεύγουν γρήγορα στην κόντρα και τον Περέα να βγαίνει απέναντι από τον Τσιντώντα, με τον Έλληνα γκολκίπερ να αντιδρά σωστά και να απομακρύνει σε πρώτο χρόνο τη μπάλα, με τον Οικονομόπουλο να κερδίζει τη μπάλα από τον Βράνιες αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ να αποκρούει ξανά, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Το παιχνίδι είχε την αναμενόμενη εξέλιξη με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και τους Γιαννιώτες να παίζουν πίσω από τη μπάλα, κλείνοντας τους χώρους στο σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη.

Η ΑΕΚ κατάφερε να απειλήσει στο 32ο λεπτό, με τον Τσούμπερ να στρώνει στον Ανσαριφάρντ μέσα στη μεγάλη περιοχή και τον τελευταίο να αστοχεί, καθώς δεν έβαλε στη μπάλα τα απαραίτητα φάλτσα.

Στο 42΄οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καραχάλιου στον Ανσαριφάρντ, με τη φάση να ελέγχεται στο VAR, χωρίς να εντοπίζεται όμως κάποια παράβαση.

Η Ένωση και στο δεύτερος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει τη καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ. Ο Τσούμπερ σκόραρε στο 48ο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς ο Ελβετός ήταν εκτεθειμένος.

Οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν να βρουν τελικά τον τρόπο και να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν. Ο Ρότα σέντραρε από τα δεξιά και ο Μάνταλος με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (69΄), κάνοντας το 1-0.

Στο 88ο λεπτό ο Ανσαριφάρντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου και αδράνεια από την άμυνα του ΠΑΣ να διώξει τη μπάλα.

ΑΕΚ ( Προπονητής: Αργύρης Γιαννίκης ): Τσιντώτας, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Ρότα (90' Μισελέν), Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Τσούμπερ (67' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (92' Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ

ΠΑΣ Γιάννινα ( Προπονήτης: Ηρακλής Μεταξάς ): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Ποζνάνσκι (66' Ρίζος), Οικονομόπουλος (80' Μπρένερ), Καραχάλιος (80' Λώλης), Στάνκο, Λιάσος (80' Μορέιρα), Ντομίνγκεθ (90' Μίνα), Περέα

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.