ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Παραμένουν όλα ανοικτά για την Ευρώπη

Κωστής Παναγιώτου08 Μαΐου 2022

Στο "Σπύρος Λούης" ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 σε μια αναμέτρηση με έντονες μονομαχίες και ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, οι "πράσινοι" είχαν τις ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, η Ένωση από πλευράς της, πέρα από το δοκάρι του Χατζισαφί, δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με αυτή την ισοπαλία έφτασε τους 55 βαθμούς (3η θέση), ενώ οι "κιτρινόμαυροι" παρέμειναν στην 5η θέση με 53 βαθμούς και σε περίπτωση ισοβαθμίας το "τριφύλλι" έχει το προβάδισμα.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν χωρίς κάποια καλή στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες, ενώ μετά το 15ο λεπτό οι "πράσινοι" προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης.

Στο 20΄οι φιλοξενούμενοι έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Στάνκοβιτς, με τον Παλάσιος να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ του δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ της Ένωσης, οποίος απομάκρυνε με τα πόδια.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο πρώτο μέρος ανήκει στον Χατζισαφί (29΄), με τον Ιρανό να σημαδεύει το αριστερό παραθυράκι του Μπρινιόλι αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε στο πρώτο 45λεπτο να βρει διαδρόμους για να απειλήσει την άμυνα της ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους να δείχνουν καλύτερη εικόνα αλλά και εκείνοι να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία των πράσινων.

Στο 65ο λεπτό ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρλίτος, αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Άμραμπατ έδιωξε, ενώ στη συνέχεια ο Χουάνκαρ δοκίμασε να αιφνιδιάσει τον Στάνκοβιτς με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.

Έξι λεπτά αργότερα ο Καρλίτος επιχείρησε να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των γηπεδούχων αλλά εκείνη πέρασε ελάχιστα έξω.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 86ο λεπτό για να αισθανθεί η άμυνα του Παναθηναϊκού απειλή, με τον Λιβάι Γκαρσία να κερδίζει στον αέρα τους αντιπάλους, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (11/5, 21:00), ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ (11/5, 19:30).

Η βαθμολογία:

  1. Ολυμπιακός 79
  2. ΠΑΟΚ 60
  3. Παναθηναϊκός 55
  4. Άρης 53 
  5. ΑΕΚ 53
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 46


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.