Γιατί έπαψε (εκτός έδρας) ΠΑΟΚ να θυμίζει στην Ευρώπη

Metrosport Team04 Δεκεμβρίου 2020

Επιμέλεια: Πέτρος Παπανικολάου

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Κύπρο για να πάρει την νίκη ώστε να μείνει σε τροχιά πρόκρισης για την επόμενη φάση του Europa League. Όλοι στον Δικέφαλο, χαρακτήριζαν το ματς ως «τελικό», κάτι που αποδείχθηκε εκ των υστέρων καθώς η ήττα της ομάδας την υποχρέωσε σε οδυνηρό αποκλεισμό χωρίς να την ενδιαφέρει βαθμολογικά καν το τελευταίο παιχνίδι με την Γρανάδα.

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, ανέδειξε μία αδυναμία του. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα αρχικά και του Πάμπλο Γκαρσία στη συνέχεια, εμφανίστηκε αδύναμη εκτός Τούμπας, καθώς σε τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μέτρησε μόλις μια ισοπαλία και τρεις ήττες!

Η αρχή έγινε στις 22 Σεπτέμβρη όταν στον δρόμο της ομάδας για μια θέση στους ομίλους του Champions League βρέθηκε η Κράσνονταρ. Ο ΠΑΟΚ, υπό τις οδηγίες του Αμπέλ Φερέιρα, ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με γκολ του Πέλκα (32') ωστόσο οι Ρώσοι βρήκαν δυο γκολ και ανέτρεψαν το ματς (39,70).

Το καλύτερο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ήταν μάλλον στο αντίο του Αμπέλ Φερέιρα εκεί όπου ο Δικέφαλος κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία στην Γρανάδα με 0-0 χωρίς μάλιστα να απειληθεί ιδιαίτερα στο παιχνίδι. Την περίοδο εκείνη η ισπανική ομάδα βρισκόταν σε πολύ καλή φόρμα, όντας δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα της Primera Division.

Άλλη μια ήττα ξανά με ανατροπή υπέστησε ο ΠΑΟΚ στο Αϊντχόφεν. Εκεί, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 μόλις στο 13ο λεπτό του αγώνα με τα γκολ των Βαρέλα και Τζόλη. Η συνέχεια ήταν απογοητευτική, με την ολλανδική ομάδα να σφυροκοπά την ομάδα του Γκαρσία με ευκαιρίες και να καταφέρνει να γυρίσει το ματς υπέρ της.

Η ήττα που πόνεσε πιο πολύ όμως τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τον κόσμο, ήταν αυτή στην Κύπρο. Με την -θεωρητικά- πιο αδύναμη του ομίλου, κατάφερε να πάρει μόλις έναν βαθμό την ίδια ώρα που οι αντίπαλοι του κατάφεραν να κερδίσουν. Η ήττα μάλιστα συνδυάστηκε με έναν πρόωρο αποκλεισμό για τον ΠΑΟΚ χωρίς να τον ενδιαφέρει βαθμολογικά το τελευταίο παιχνίδι με την Γρανάδα στην Τούμπα.

Πάνω από δυο χρόνια για την τελευταία νίκη εκτός Τούμπας

Αξίζει να αναφερθεί πως το «φαινόμενο αποτυχίας εκτός Τούμπας» κρατάει εδώ και αρκετό καιρό. Για να βρει κάποιος μια νίκη του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκτός έδρας, πρέπει να ανατρέξει στις 4 Οκτωβρίου του 2018 όταν και ο Δικέφαλος επικράτησε της Μπάτε Μπορίσοφ με 4-1.

Εκείνη τη σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ, η οποία ήταν και η σεζόν του νταμπλ, ακολούθησαν οι ήττες με 1-0 από τη Βίντι και με 4-0 από τη Τσέλσι, καθώς επίσης κι ο αποκλεισμός από τη συνέχεια στη διοργάνωση.

Ακολούθησε η φυγή Λουτσέσκου, και ο ερχομός Αμπέλ Φερέιρα. Με τον Πορτογάλο τεχνικός ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Άγιαξ με 3-2 στην Ολλανδία, ενώ γνώρισε και την ήττα-ντροπή στην Μπρατισλάβα από την Σλόβαν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.