Αδιάφοροι… Απαθείς, στο ίδιο έργο, θεατές!

Αρις Νικολάκης29 Μαρτίου 2022

Ποιος πόλεμος; Ποια πανδημία; Ποια ακρίβεια;

Κούγιας vs Καινούργιου, Βαζάκaς vs Κούγια (όποιος παίζει με τη φωτιά του Αλέξη… Καίγεται!), υιός Φιλιππίδη vs Μπίμπιλα (προέδρου ΣΕΗ), δίκη Φιλιππίδη, ξεκατίνιασμα στο Survivor, ξεκατινιάσματα πολιτικών στα παράθυρα και στη Βουλή, Μελέτη vs Μαλέσκου, Λιάγκας vs Σκορδά… Πουλάνε! Ως εκ τούτου είναι τα κυρίαρχα θέματα της επικαιρότητας.

Δε λέμε. Έχουν κι αυτά την πλάκα τους. Είναι διασκεδαστικά αλλά δεν είναι ουσιαστικά. Δεν είναι καν ψυχαγωγικά, Αλίμονο, εάν όλα αυτά ήταν αγωγή για την ψυχή μας. Αλίμονο…

Κατά τα άλλα; Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Συνεχίζεται κι εδώ, στην Ελλάδα. Ποιοι είναι με ποιους, το θέμα μας. Ποιοι είναι με μας δεν είναι θέμα μας. Δεν πάμε καλά…

Η πανδημία δε λέει να υποχωρήσει. Καταργούνται όμως, μάσκες και περιοριστικά μέτρα σε κλειστούς χώρους. Καθόλου καλά δεν πάμε…

Κι η ακρίβεια οργιάζει. Με το μαλακό σιτάρι και το ηλιέλαιο (με προέλευση την Ουκρανία) να είναι στα ύψη. Να είναι πάντως, παρέα εκεί ψηλά και το σκληρό, το οποίο παράγουμε στην Ελλάδα. Να είναι κι μαύρη κι η άσπρη ζάχαρη οι οποίες ουδεμία σχέση με την Ουκρανία έχουν.

Η αισχροκέρδεια ζει και βασιλεύει.

Και δεν είναι στραβός ο γιαλός. Στραβά αρμενίζουμε!

Με την Πολιτεία να ανακοινώνει πρόστιμα ως αναχώματα της αισχροκέρδειας. Τα επιβάλλει μεν, αλλά ανώνυμα, δε. Και την γιαγιά η οποία έκλεψε (περί κλοπής πρόκειται κι ας συγχωρείται ως τέτοια) κρέας από σούπερ μάρκετ, την ξεμπρόστιασαν σε όλη την Ελλάδα. Το σούπερ μάρκετ με το πρόστιμο των 700.000 ευρώ παραμένει επτασφράγιστο μυστικό!

Αυτά είναι, λένε, προσωπικά δεδομένα. Και τα άλλα; Τα αποτυπώματα της παλάμης όσων (πολλών…) αισχροκερδούν στους γλουτούς μας τι είναι; Δεν είναι προσωπικά δεδομένα;

Τίποτε δεν πάει μπροστά στον τόπος μας. Ή μάλλον, πήγε. Η ώρα!

Ο Θεός να μας φυλάει. Πώς να γίνει όμως, κι αυτό; Όταν οι ίδιοι δεν φυλάμε τον εαυτό μας:

Χαιρετισμοί κάθε Παρασκευή. Κι οι εκκλησίες άδειες. Τάχα μου , δήθεν μου ο φόβος για τον Κορωνοϊό. Το βόλεμα είναι ο λόγος. Με γεμάτα την ίδια ώρα καταστήματα εστίασης (sic). Δηλαδή… Καφετέριες, φαγάδικα και μπαρ.

Κάποτε – θα θυμάσθε οι παλαιότεροι – έτρεχε ο κόσμος Μ. Πέμπτη από την εκκλησία σπίτι, για να προλάβει το επεισόδιο του «Αγνώστου Πολέμου» με την καθαίρεση των αξιωματικών! Ποια δώδεκα Ευαγγέλια; Βαρτάνης, Ψάχος κα…

Φτάνει, φτάνει, φτάνει… Η ζωή κύκλους κάνει!

Μπορεί τα καύσιμα να ζεματάνε τις τσέπες μας. Για το τριήμερο όμως, πλημμύρισαν παλαιοί και νέοι εθνικοί κι επαρχιακοί οδοί. Δεν υπήρχε κατάλυμα διαθέσιμο στους κυρίαρχους προορισμούς.

Είναι αυτό, που λέμε… Η φτώχεια θέλει καλοπέραση;

Μπορεί η ακρίβεια, να τρομάζει με τις τιμές στις λαϊκές. Ο συνωστισμός εκεί, συνωστισμός. Τα καλάθια απλά, δεν γεμίζουν! Το ίδιο και στους εμπορικούς δρόμους. Γεμάτα πεζοδρόμια Άδεια μαγαζιά.

Είναι αυτό, που λέμε… Φάτε μάτια ψάρια;

Ό, τι κι εάν είναι… Φως στο τούνελ (όχι της Αγγελικής Νικολούλη βεβαίως, βεβαίως), δε φαίνεται! Σκοτάδι παντού αλλά… Πέρα βρέχει. Επί του …καναπέως (με «ωμέγα» επειδή με «όμικρον» … Το πονηρό μυαλό πάει αλλού) εμείς αραχτοί. Παρέα με τον πατροπαράδοτο ωχαδερφισμό. Και που θα πάει, που θα ‘ρθεί... Θα γυρίσει ο τροχός!

Μόνον που τροχός δίχως παραγωγή ενέργειας κι απόδοση ισχύος, δεν κινείται. Δε γυρίζει. Τούτο δε, όσο παραμένουμε ανενεργοί πολίτες. Ήτοι, αδιάφοροι στο ίδιο έργο θεατές!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.