Α1 ΕΠΣΜ: Το «τρις εξ αμαρτείν» και οι τριγμοί της κορυφής

Χρήστος Λιάπης10 Νοεμβρίου 2025

To πόσο συναρπαστικό είναι το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣΜ, επιβεβαιώθηκε την 10η αγωνιστική κάτι που επισήμανε ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης (μέλος ΕΣΗΕΜΘ-ΠΣΑΤ) και πρώην μέλος δ.σ. της ΕΠΣΜ. 

Αναλυτικά: Το «τρις εξ αμαρτείν» (3η εντός έδρας ισοπαλία) του Φοίνικα Πολίχνης με αντίπαλο τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου (1-1), σκορ που διαμορφώθηκε στο 93’, δημιούργησε τριγμούς και ανακατατάξεις στην κορυφή. Αφ’ ενός με τη νίκη του Παύλου Μελά με την ψυχή στο στόμα επί της αξιόμαχης Ασσήρου (3-2) που γκρέμισε το γείτονα του, περνώντας αυτός σε θέση οδηγού και αφ’ ετέρου από την υπερβατική νίκη του τρίτου ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου στον Σοχό με ανατροπή (από 2-0 σε 2-3) που τον έφερε σε θέση βολής από την κορυφή. Τα αποτελέσματα αυτά αυξάνουν τις προσδοκίες των δύο νικητών και δημιουργούν επιπρόσθετο άγχος και πίεση στο Φοίνικα, που παρουσιάζει δομική ασσυμετρία και αινιγματική αστάθεια από παιχνίδι σε παιχνίδι (σπουδαίος στα εκτός, προβληματικός στα εντός).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι τρεις πρωτοπόροι δημιουργούν ανάχωμα ασφαλείας στο ύψος της 3 ης θέσης, από τις ομάδες που θα επιχειρήσουν αντεπίθεση προς τις υψηλές βαθμίδες. Ο Κεραυνός παρέμεινε στην εξίσωση των πλέι οφ με την παλληκαρήσια ισοπαλία στην Πολίχνη, έχοντας αποκτήσει εμπειρία και ωριμότητα από την περσινή σεζόν. Σε ανοδική πορεία η Νίκη Ευκαρπίας μετά την επιτυχία

επί της συνονόματης του Μεσημερίου (2-0), ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι εκτός έδρας επιτυχίες της Δόξας Ρετζικίου επί της Νικόπολης (2-1) και της ΜΠΑΜ επί του ουραγού Αχιλλέα με το επιβλητικό (5-1).

Ανάστημα όρθωσαν οι εκ των ουραγών Νεάπολη και Λητή, κερδίζοντας Πυλαία (2-1) και Φοίνικα Τούμπας (3-1) αντίστοιχα. Με την ευψυχία που παρουσίασαν, απέδειξαν πως ο δρόμος για την παραμονή παραμένει ανοιχτός. Το «κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε», ταιριάζει γάντι στο Φοίνικα Τούμπας, που με άλλες βλέψεις ξεκίνησε και διαφορετικά εξελίσσεται για αυτόν το πρωτάθλημα. Μη αναστρέψιμη παρουσιάζεται η κατάσταση για το συμπαθή Αχιλλέα που πνέει νωρίς-νωρίς τα λοίσθια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.