Α ρε, Ίβιτσα Όσιμ…

Αρις Νικολάκης15 Απριλίου 2022

Πόσο δίκιο είχε ο αείμνηστος Βόσνιος προπονητής; «Η μπάλα είναι… πόρνη», είχε πει. Κι η στρογγυλή θεά τον δικαίωσε χθες! 

Με πέντε τελικές ο ΠΑΟΚ έναντι μίας της Μαρσέιγ... Και με κατοχή μπάλας 50-50... ηττήθηκε. Κι αποκλείσθηκε άδικα των αδίκων! Δεν είναι η ελληνική καλύτερη ομάδα της γαλλικής. Προς θεού αλλά… Δικαιούνταν χθες, να μην ηττηθεί. Δεν δικαιούνταν η Μαρσέιγ , να νικήσει! 

Η διαφορά των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στη ρεβάνς του 2-1 του "Βελοντρόμ" ήταν κάποιοι.. πόντοι (εκατοστά, δηλαδή). Τόσοι χώριζαν τα γκολ από τον ΠΑΟΚ. Αυτή τού στέρησε το δικαίωμα, να διεκδικήσει - όπως έπαιξε -   την πρόκριση. Λίγη τύχη να ‘χε… 

Η Τούμπα, η Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα ... Υποκλίθηκε, Θαύμασε, χειροκρότησε τον ΠΑΟΚ. Και για τη σημαντική του προσπάθεια στον χθεσινό αγώνα με τη Μαρσέιγ. Και για την προσπάθεια η οποία τον έφερε μέχρι τον χθεσινό αγώνα. Και για την ωφέλεια του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. 

Τα είχε όλα ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Μαρσέιγ. Λίγη τύχη να ‘χε… Επιμένουμε!  Φυσικά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Ναι αλλά…  Άτομα φτιάχνουν την ομάδα. Κι ένα από αυτά… Στην προκειμένη περίπτωση ο ωραίος μέχρι χθες, κατέστη μοιραίος από χθες! Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο δεν είναι βέβαια, η αιτία της ήττας του ΠΑΟΚ. Είναι όμως, αφορμή. 

Τρία σοβαρά λάθη του στην άμυνα κόστισαν στον ΠΑΟΚ ένα γκολ. Και δυο σοβαρά στην επίθεση – απώλεια …άχαστης ευκαιρίες και κόντρα στο πλασέ προς κενής εστίας του Τσούμπα Άκπομ – στέρησαν από την ομάδα του δυο γκολ.

Αλλά και πάλι… Λίγη τύχη να ‘χε ο ΠΑΟΚ. Θα άλλαζαν όλα!

Υπάρχουν πολλά αρνητικά για τον «δικέφαλο». Πάρα πολλά. Παράδειγμα η απουσία κάποιων βασικών παικτών του. Στη ζυγαριά του αγώνα πάντως, όλα δε μετρούν βαρύτερα από την ανεξάντλητη μαχητικότητα, την αστείρευτη πίστη στη νίκη και το ατελεύτητο πάθος.. Για όλα αυτά ο ΠΑΟΚ αποθεώθηκε από 30.000 πικραμένους μεν, φιλάθλους από τον αποκλεισμό χαρούμενους από την επική προσπάθεια της ομάδας τους.

Προπονητές και παίκτες άξιζαν την αποθέωση. Κι όταν μια ομάδα ηττάται και αποθεώνεται… Σημαίνει πολλά, πάρα πολλά!

Ο ΠΑΟΚ με την εφετινή του πορεία στην Ευρώπη κατέστη πλέον, σημαντικό μέγεθος. Κι ως τέτοιο μέγεθος θα πορευθεί στο μέλλον. Αυτή είναι η τεράστια ωφέλεια του. Οφείλει, να επενδύσει σε αυτήν. Έριξε θεμέλια ο ΠΑΟΚ (κουβαλώντας στις πλάτες του την Ελλάδα) για την Ευρώπη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.