4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ: «Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό»

Metrosport Team14 Φεβρουαρίου 2023

Λίγες ημέρες έμειναν για την τέλεση του κορυφαίου Διεθνούς Συνεδρίου Αθλητικών Επιστημών με έμφαση στον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή και τίτλο «Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό”, που θα διεξαχθεί στις 2-4 Μαρτίου 2023, στη Θεσσαλονίκη. 

Είναι μια πρωτοβουλία των μελών της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που ανήκουν τα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ, ενώ η Τελετή του Συνεδρίου θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 3/3 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει την εναρκτήρια ομιλία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά με τίτλο «Η ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα ως ζήτημα δημοσίου συμφέροντος», χαιρετισμούς επισήμων και την Τελετή αναγόρευσης Επίτιμου Διδάκτορα του ΑΠΘ.

Η καινοτομία αυτού του συνεδρίου είναι η διεπιστημονική προσέγγιση των θεμάτων της ανθρώπινης απόδοσης στον Αθλητισμό και στη Φυσική Αγωγή με γνώμονα τη σύνθεση και συμπληρωματικότητα των διαφορετικών επιστημών προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στις προκλήσεις της ανθρώπινης και αθλητικής απόδοσης.

Επίσης θα παρουσιαστούν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα έρευνας και τεχνολογίας, τρέχουσες εξελίξεις αλλά και καινοτομίες στον χώρο της Αθλητικής Επιστήμης που απευθύνονται προς όλη την αθλητική, εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα.

Σπουδαίας σημασίας είναι η συμμετοχή διακεκριμένων ξένων επιστημόνων ως εισηγητές, όπως οι Roger Enoka και Dario Farina αλλά και Ελλήνων, οι οποίοι θα καλύψουν διεπιστημονικά επίκαιρα επιστημονικά ή εφαρμοσμένα θέματα από όλο το φάσμα των επιμέρους επιστημών του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, παρουσιάσεις ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων δια βίου μάθησης, επιστημονικές ανακοινώσεις, εφαρμοσμένα σεμινάρια κ.ά., ενώ θα παρουσιαστούν καινοτόμες έρευνες και μελέτες για θέματα όπως το ντόπινγκ, οι τεχνολογικές εξελίξεις στον αθλητισμό, ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου, η φυσική αγωγή στο σχολείο, ο αθλητικός τουρισμός, η αναψυχή κλπ.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον και με ιδιαίτερη σημειολογία λόγω της εποχής αποκτά η στρογγυλή τράπεζα με θέμα την Επαγγελματική διασύνδεση των αποφοίτων ΣΕΦΑΑ με την αγορά εργασίας, αφού θα συμμετέχουν επαγγελματίες και εργοδότες που θα περιγράψουν τις δεξιότητες των εργαζομένων που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή. Ο στόχος είναι να βοηθήσουν τους/τις φοιτητές/τριες και τους/τις αποφοίτους να προσεγγίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους και να διεκδικήσουν μιαθέση εργασίας στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.


Το Συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία σε Απόφοιτους των ΤΕΦΑΑ των ακαδημαϊκών ετών 1989 έως 1993 να θυμηθούν τα παλιά στις συναντήσεις που θα γίνουν το Σάββατο 4/3. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο όμιλος Metromedia.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΣΕΦΑΑ/ΑΠΘ www.pess.auth.gr για περισσότερες πληροφορίες και ειδικότερα την ιστοσελίδα του Συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://icss2023.phed.auth.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.